Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet vérmérgezés?

Lehet vérmérgezés?

Figyelt kérdés
Itthon van egy fémdarab, ami felszakította a talpam egy részét. Vérzett, de nem volt itthon fertőtlenítő, szóval csak letapasztottam. Most már nem vérzik, a vér is megalvadt körülötte. Csináljak még vele valamit?

2014. okt. 22. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Le kellett volna mosni jól a sebet, a vért kifolyatni, és bejódozni, kérj valakitől fertőtlenítőt és csak utána tapaszd le, amúgy ha szennyezett volt a fém, akkor lehet vérmérgezés, az esélye minden sérülésnél megvan.
2014. okt. 22. 17:10
 2/7 A kérdező kommentje:
és hogy fogom látni? hallottam a piros csíkról, de a talpamon nem nagyon látszana, mert amúgy is piros mindkettő>< van valami más jellemző tünet?
2014. okt. 22. 17:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Fertőtlenítsd le a sebet! Neten megtalálod a tüneteket, de nem tudom érdemes-e várni a tünetekre, inkább cselekedj.
2014. okt. 22. 17:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Már megkértem egy ismerősömet hogy hozzon nekem a boltból, nemsokára jön. De azt mondta fel kell szakítani egy kicsit, ez igaz? Mert még egykor történt, és már gyógyul.
2014. okt. 22. 17:26
 5/7 anonim ***** válasza:
hány éves vagy? mikor kaptál tetanuszt utoljára? otthon a lakásban van a fémdarab, vagy kint az udvaron, utcán?
2014. okt. 22. 19:35
 6/7 A kérdező kommentje:

16. nagyon régen.

itthon volt, a padlóból állt ki. nem volt rozsdás vagy ilyesmi.

2014. okt. 22. 20:48
 7/7 anonim ***** válasza:

16 az akkor jo, valszeg nem oviban kaptál

egy tetanusz oltás 10 évig jó (elvileg)

szerintem ha lakáson belül van, kicsi az esélye bármilyen fertőzésnek

mennyire mély a seb?

most hogy néz ki, szépen gyógyul vagy fáj, meg van duzzadva és haragosvörös?

2014. okt. 23. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!