Torok gomba, candida? Mitől lehet?
3 hetente kiújuló torokfájás miatt 3 hónap után kenetet vettek a torkomból. Kijött,hogy gombát találtak.
Az olvastam,hogy immungyengülés következtében szaporodnak el. De olvastam valahol,hogy HIV betegeknél is gyakori. Én áprilisban elmendtem a László kórházbsa HIV gyorstesztre,ami negativ lett. De mostmár olyan gondolataim vannak,hogy talán nem volt emgfelelő a teszt, stb...

Ha túl sok szénhidrátot és cukrot viszel be a szervezetedbe és legyengül az immunrendszered, akkor ezek mind-mind okai lehetnek annak, hogy elgombásodik a szervezeted.
Avagy. Élsz nemi életet? Mégpedig orális módon? Ugyanis ha egy olyan hölggyel létesítesz nemi kapcsolatot, akinek gombás fertőzése van, az orális úton is terjed. Még ez jutott az eszembe. Ezért van az, hogy bármilyen hüvelyi fertőzés alatt és a kezelés alatt és még utána 1-2 napig tilos a nemi élet, plusz nem elég azt a felet kezelni, akinek a probléma megjelent, hanem a másik felet is kezelni kell.
Vagy ha netán egyébként alakult ki neked az étrended során, ha élsz nemi életet, akkor most erre is figyelned kell, amíg nem leszel belőle kikezelve.
De egyébként ha netán HIV vírus miatt is lenne ilyen, akkor az már abban a stádiumban van, amikor is már elhatalmasodott az emberen a kórokozó és már annak következtében gyengült le a szervezet és akkor azt már egy teszt kimutatta volna.
Úgyhogy én vagy a nemi életedre vagy az étrendedre, evési szokásaidra tippelnék.
Most kerüld a szénhidrátot és a cukrot amennyire csak lehetséges és máris sokkal jobb lesz a helyzet, plusz gondolom kaptál gombaölőt is.

Egy gyermekes anyuka vagyok. Nem léptem félre, tehát ilyen téren ez kizárva.
Mondjuk elég sok hizlaló ételt eszek, kövér nem vagoyk, de szerintem kb 10 kg felesleg van rajtam.
Esetleg azt nem tudom,hogy csókolózás útján is átadható? Páromnak ugyanis nagyon fehér lepedékes szinte mindig a nyelve, de azt mondja, neki mindig ilyen volt. Lehet,hogy neki van szájüregi gombája, csak nem tud róla?

Kedves kérdező.
Ha sok hizlaló ételt eszel, akkor bizony lehet attól.
Plusz neki is lehet simán szájüregi fertőzése, amit elkaptál tőle.
Amúgy nem kell félrelépni, még nemi életet sem kell élni ahhoz, hogy valakinek gombás fertőzése legyen. És ez nemtől független. Elég egy antibiotikumos fertőzés. És ha az embernek a természetes flórájának az egyensúlya megbomlik, kevesebb lesz a szervezetében a jótékony baktérium, akkor túlsúlyba kerülnek a gombák, amik meg fertőzéshez vezetnek.
Szóval nem ártana a párodat is kivizsgáltatni ilyen téren és őt is kezelni, plusz az étrendeden jó lenne változtatni. És akkor már lesz még egy plusz jó dolog, a fölösleges kilók is lemennének.:)

Bocs, antibiotikumos kezelést akartam írni.
Előző voltam.
Nem volt antibiotikumos kezelésem,.
Holnap elmegyek a fül-orr-gégészetre,gondolom felirnak ecsetelőt, és megkérdezem,hogy mit tegyeyk.
Már kezdek hülyeségeket bemagyarázni,sajnos nagyon hipochonder hajlamos vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!