Mi történt a szüleimmel? És én hogyan kerülhetném el?
Nevelő anyám úgy egy hete estefele hazajött. előtte nem evett semmit, este bevágott 3 rántotthúst. Őt ez a kaja meg is hajtja, és mert hirtelen evett kihányta több szakaszban. Azt hittük ennyi a baj de másnap mégmindig hányt. Apa elvitte orvoshoz, a doki közölte h INFLUENZA! Milyen influenza ez? Se láza nem volt, se nátha, semmi csak hányt. Jobban lett, ma hajnali fél négykor apám fejjel lógott a WCbe. még mindig rosszul van. Én azaz igazság h pszichésen rettegek a hányástól. nagyon nagyon félek tőle, előfordul h nemet mondok egy kajára mert félek visszajön. így élek hat éve. Kérdéseim: egy. Tényleg influenzásak? apa kicsit később kapta el brigitől, egy hét után.
Kettő: Hogyan kerüljem el h elkapjam..?
Három: Hogy lábaljak ki végre ebből a rettegésemből..?
Válaszaitokat köszönöm!!!
17/L
1. Az orvos jobban tudja, hogy influenza-e, mint mi látatlanba, úgyhogy ez elég hülye kérdés volt.
2. Fogyassz gyümölcsöt, igyál sokat (1-2 liter folyadék/nap). De ha már régebbóta ez van nálatok, könnyen lehet, hogy elkaptad, csak még lappang.
3. Ha most elkapod, és hánysz, akkor látni fogod, hogy a hányást túl lehet élni, és nem fogsz tőle annyira rettegni. Én is ilyen voltam, utáltam már magát a szót is, hogy hányás, amíg teherbe nem estem, hónapokig minden reggel rókáztam, és egészen "megszoktam", már ha lehet így fogalmazni.
Lehet ez akár szalmonella fertőzés is a tünetek alapján (hiszen húst evett, amit esetleg nem eléggé sütöttek át, vagy a prézlihez használt tojásban volt).
De bármelyik betegségről van szó, elkerülésükhöz a fokozott higiénia a megoldás (kézmosás, közös használatú holmik fertőtlenítése stb.) és az immunrendszered erősítése, erre írtak már itt ajánlásokat.
A fóbiádat szakember (pszichológus, pszichiáter) tudná feldolgoztatni, megszüntetni nálad.
Szia!
Én is utálom a hányást már évek óta,mert egyszer véresen jött,azóta mindig küzdök ellene!Inkább a hasmenés!Azt is utálom,ha más hány!Számomra gyomorforditó!De próbálj uralkodni magadon és leküzdeni azt,hogy te is úgy jársz,mint a felnőttek!Moss gyakran kezet és használj mindig tiszta tányért,poharat,evőeszközt,akkor nem lesz semmi baj!Egyébként jobbulást a hányósoknak!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!