Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A szüleimmel kapcsolatos. Mi...

A szüleimmel kapcsolatos. Mi lehet a bajuk?

Figyelt kérdés

Az apukám 46 éves, de már néhány éve elalvás előtt és alvás közben össze-vissza rángatózik. Ezt onnan tudom, hogy gyakran alszik napközben is. Néha az egész teste rángatózik, néha csak a feje, vagy a kezei, lábai. Ezt érdekes módon nem veszi észre, de volt, hogy egy pillanatra felébredt rá. Valamikor a fejét előre-hátra dőlti, stb...

Egyébként állítólag évek óta meg van csavarodva az epevezetéke, emiatt fel van puffadva a hasa, de nem súlyos, legalábbis többen azt mondják. (Szerintem ennek semmi köze sincs a rángatózáshoz.)

Az anyukámnak (szintén 46 éves) pedig egészen más problémája van: gyakran eszi a földet már óvodás kora óta. Senki sem tudja, hogy miért. Gyakran tv-zés közben is pattogatott-kukorica helyett földet eszik, de volt, hogy a vakondtúrást támadta meg. (:D) Tudom, hogy furcsán hangzik, de ez tényleg így van. Anya azzal magyarázza, hogy nagyon kívánja. Szerintünk valamilyen ásványi-anyag hiánya lehet, de nem biztos.

2011. ápr. 5. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:

A rángatózás lehet a Parkinson kór kezdete is. Feltétlenül menjen orvoshoz.

Anyukád pedig szintén vizsgáltassa ki magát. Ha kicsi kora eszi a földet,akkor ez pszichés probléma is lehet.

2011. ápr. 5. 19:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Remélem, csak nem Parkinson-kóros... Mert nem volt Parkinsonos rokona, őse, és úgy tudom, hogy sokat számít az ilyen betegségeknél ez.

Az anyukám nem biztos, hogy kislány kora óta eszi a földet, csak az apám mondta ezt, a húgom szerint olyan 20 éve.

2011. ápr. 5. 19:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Egyébként az apámnak nehéz volt az eddigi élete, mert 6 éves korában meghalt az apja, kollégiumba került. 20 éves kora óta olajbányász, vízkútfúrú, ami nagyon megviselő munka. Szerintem ez is lehet oka a rángatózásának, de nem tudom.
2011. ápr. 5. 19:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyébként 18/F vagyok és gyakran szokott remegni a kezem, remélem, nem betegség miatt...
2011. ápr. 5. 19:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Most tudtam meg az apámtól, hogy már gyerekkora óta megvan ez a rángatózás, és a mértéke hasonló maradt, nem nőtt.

Az anyukám pedig azt mondta, hogy ahogy egyre "idősödik", annál gyakrabban kívánja, ill. eszik földet.

Bocsi ezért a hosszú írásért, csak aggódom a szüleimért. :)

2011. ápr. 5. 21:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt a családomban senki Parkinson-kóros,az öcsém még is az lett.

Apukádnak mindenképpen érdemes kivizsgáltatnia magát,mert a rángatózás nem természetes dolog. Akkor sem,ha nehéz fizikai munkát végzett. Vagy idegi vagy izületi oka is lehet. Ha nem kezelik,akkor csak rosszabbodik majd.

2011. ápr. 5. 22:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Mivel gyerekkora óta megvan neki, nem erősödött, emiatt fölösleges lenne kivizsgáltatnia magát.
2011. ápr. 6. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!