Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Milyen rémhíreket hallottál...

Milyen rémhíreket hallottál már a H1N1 védőoltással kapcsolatosan? És ezeket el is hiszed?

Figyelt kérdés
Én már hallottam olyat, hogy hosszútávon káros lehet szerintetek ez igaz? És miért terjesztenek egyes emberek ilyeneket? Most akkor így, hogy merje az ember beoltatni magát nyugodt szívvel? Olyan rémhírt is hallottam már, hogy valaki azt mondta, hogy ne oltassam be magam, mert pár év múlva lehet, hogy hullanak tőle az emberek, ez ilyesztő volt számomra, miért terjesztenek egyesek ilyet? Ez nem hihető, de rémisztő!
2009. dec. 23. 10:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
67%
Én nekem is mondtak olyanokat, hogy 15-20 év múlva leukémiát okozhat meg olyat is, hogy pár év múlva hullanak az emberek (ahogy írtad) nem tudom ebből mi igaz, de szerintem ez akkor is egy kitaláció. Mármint az új influenza. ha azt nézzük kb 2 hónapja van ez a mizéria, hogy ilyen meg olyan halálos hát könyörgöm a "sima" influenzába is belehalnak ennyien Magyarországon, ha nem többen. Amúgy szerintem nem vészesebb mint a normál influenza.
2009. dec. 23. 10:27
 2/22 anonim ***** válasza:
54%
Sok hülyeség is terjed itt a gyakorikérdéseken.
2009. dec. 23. 10:35
 3/22 anonim ***** válasza:
47%

Én is hallottam ezeket a rémhíreket.

Nem tudhatjuk hogy igazak-e vagy nem de a média sokmindent eltúloz!

Én mindenesetre nem oltatom be magam.

24 hetes kismama

2009. dec. 23. 10:35
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 36 hetes vagyok és pont a kismamák betegsége miatt oltottam be magamat.

Azért a lélegeztetőgép nem kamu.

2009. dec. 23. 10:42
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Pl. desztillált víz van az oltásban, chip-et ültetnek így be

Most ezek jutottak az eszembe, nem hiszek el semmit. Röhej az egész ami az oltás körül zajlik, pro és kontra.

2009. dec. 23. 10:45
 6/22 anonim ***** válasza:
93%

Én sem oltattam be magam,sem a családomat.Ez is olyan,mint a többi influenza,csak a média felfújja.Évente 100-200 ember hal meg influenzában,eddig kb.50 halott van.Ezeknek is a legtöbbje más súlyos betegségben szenvedett.

A több tízezer kismamából beteg lett nélhány,de ezek is vagy későn mentek orvoshoz,vagy betegek voltak.

Ez egyáltalán nem arra utal,hogy ez súlyosabb lenne,mint a többi.Azt pedig,hogy milyen káros hatásai lehetnek,soha nem fogjuk megtudni.Legfeljebb akkor - ami remélem nem következik be- ha sorozatban születnek beteg csecsemők. A németeknél éppen ezért nem oltanak be terhes nőket,mert még emlékeznek az 50 évvel ezelőtti Contergan-ügyre.Akkor is ártalmatlan gyógyszer szedése után születtek a végtag nélküli gyerekek.És azért sem vállalt senki felelősséget.

Most is alá kell írni egy nyilatkozatot,hogy az orvos nem vállal felelősséget az esetleges szövődményekért.Ha annyira biztonságos,akkor miért kell aláírni.Ez is gyógyszer,és ennek is lehetnek mellékhatásai,mint a többinek.Van akinél semmi mellékhatás nem lesz,lehet olyan, akinél igen.Én biztosan nem kockáztatnám a magzat esetleges károsodását.De ezt mindenkinek magának ekll eldöntenie.Nem beszélek le senkit az oltásról,és rá sem.Nekem e a véleményem.

2009. dec. 23. 10:55
 7/22 anonim ***** válasza:
71%

Én azt mondtam pár hete apumnak,hogy nem oltatom be magam,mert tojásallergiásoknak nem ajánlák,meg amúgy is nem hiszem el,hogy rendesen letesztelték és legyártották pár hét alatt.Erre apum azt mondta,hogy azt mondják,hogy a "sima" influenza elleni oltóanyagból állították elő ezt.Tehát a sima influenza elleni oltóanyagban is lehet pl.:higany(hiszen azt mondják,hogy a h1n1 elleni oltóanyagban van).

Mindenesetre én nemrég voltam a háziorvosomnál torokgyulladás miatt.Akkor mondta,hogy abban az oltásban amit 6.-os korunkban kaptunk több volt a tojás,mint ebben úgyhogy nyugidtan be lehet ezt is adatni.Tegnap megkaptam az oltást.Hogy miért?Mert a háziorvosom nagyon lelkiismeretes,rendes doktornő.Mindig a beteg érdekeit nézi,megnézi a "nagy orvosi könyvet" (mi csak így hívjuk) és kikeresi,hogy melyik gyógyszer lenne a legjobb stb.

Lehet,hogy ha nem kapom meg az oltást elkapom a h1n1-et és ne adj isten meghalok.Lehet,hogy így,hogy megkaptam az oltást 20 év múlva leukémiás leszek és abban halok meg.Szerintem tökmindegy.Valamiben,valamikor úgy is meghalok,a sorsom meg van írva...

15/L

2009. dec. 23. 11:00
 8/22 anonim ***** válasza:
97%

Igazából végignéztem, hogy eddig kik haltak meg... hát, hogy mondjam... nem volt valami meggyőző :D

Nagy részük már eleve fél lábbal a sírban volt, valljuk be... amikor végre meghalt egy olyan is, aki nem 80 éves és tüdőbeteg vagy hasonló, akkor kiderült, hogy ugyan 16 éves fiatalember, de neki is ezernyi baja volt, fél lába volt meg és egy szocotthonban volt, szellemi fogyatékos is volt közben... nem érzem ettől magam veszélyben, hogy őszinte legyek... persze, ha kismama lennék, nem lenne kérdés, de nem vagyok az és nem is ismerek ilyet...

Természetes szelekció..?

2009. dec. 23. 11:04
 9/22 anonim ***** válasza:
53%
Ha egy kismama hal meg a magzatával az mióta természetes szelekció???!!ááááááááááááá
2009. dec. 23. 11:07
 10/22 anonim ***** válasza:
90%

ma 11:00

Azért nem mindegy hogy 15 év múlva meghalsz leukémiában (már amennyire ez igaz)vagy most elkapsz egy influenzát valószínű, hogy és túléled. Szerintem voltál már influenzás vagy ha nem akkor szerencséd van de nem nagy dolog fekszel egy hétig antibiotikumot szedsz és meggyógyulsz. Akkor már gáz van ha mellé elkapsz egy tüdőgyuszit de ha nem mozdulsz ki akkor nem lehet nagy baj. Ez egy influenza nem egy pestis. Csak a média veri olyan nagy dobra. Szerintem azoknak éri meg az oltás akiknek gyenge az immunrendszerük vagy asztmásak. Akik tök egészségesek szerintem azoknak felesleges. Mondjuk mindenki maga dönti el, kivéve a kiskorú mert ott nagyrészt a szülő.

2009. dec. 23. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!