S. O. S Lehet agyhártyagyulladása a férjemnek az orvos diagnózisa ellenére? Többi lent:
Már több, mint egy hete tart, hogy a férjemnek minden áldott este lefekvéskor úgy befájdult a feje, hogy néha már üvöltött a fájdalomtól,csak jajgatott és fetrengett. Ez általában 1-2 órát szokott tartani. Előző esete kivételesen nem fájt neki, majd ma reggel úgy jött be a hozzám, hogy azonnal vegyem elő a vérnyomásmérőt, mert nagyon rosszul van. Hulla sápadt volt és azt mondta, hogy a fájdalom a tarkótól, vállakból indult el.
Ágynak dőlt, úgy kellett megfürdetnem, mielőtt kihívtam az orvosi ügyeletet. Majd szét ment a feje, hőemelkedése is volt, reggel hányt is. Kijött az orvos és azt mondta, hogy nyugodjunk meg, ez csak egy vírus, van ilyen, és ez okozza ezeket a tüneteket. Csak megmérte a vérnyomását, meg meghallgatta bélmozgását. Még receptet sem írt, azt mondta vegyek algoflexet.
Ok. én próbálok neki hinni, sőt akkor meg is nyugtatott, aranyos volt, nem volt bunkó és nem akart lerázni minket.
Mégsem vagyok nyugodt, olvasgattam itt a neten az agyhártyagyulladás tüneteiről és hasonlít rá. Főleg a tarkómerevség, nem nagyon tudja előrehajtani a fejét.
Nem tudom mit csináljak, miután házhoz jövő ügyeletes orvos nem állapít meg semmit, de ha holnap mégis bevinném a kórházba, elküldenének a fenébe? Gondolom ilyenkor írnak jegyzőkönyvet, hogy miért volt itt. Főleg a férjem nem akar hinni az orvosnak, én ugyan nem érzem amit Ő érez, csak azt tudom elhinni, amit mond és tudom, hogy a fent említett betegség nem játék, akár az ember életébe is kerülhet.
Szia Kérdező!
Ismered a sztorimat. Én tavaly év végén voltam rosszul. Erős fejfájás, szédülés és összeestem. A sürgősségin kötöttem ki. A kórházban az első személy aki megvizsgált...., háát a modora hagy kívánnivalót maga után. :( Mondtam is, hogy aki az első "akadályon" (Ő az :) ) túljut, az "megérdemli", hogy megvizsgálják? Utána már alaposan kivizsgáltak, nem agyhártyagyulladás. Szerencsére. Ha ismétlődne, újabb vizsgálatok. Ma megyek ezen tünetek miatt 2 orvoshoz is. Március van. Eddig még semmi konkrét, mi okozhatta.
Megint változott a helyzet, félre az eddigieket. :-(((
A CT vizsgálat után kiderült, hogy agyvérzése van. Ma megműtötték Pesten az OITI-ben. Azt hiszem tovább nem ragozom a témát, nem tudok már erre mit írni, totál kikészültem. Ha valakit érdekel, írjon privátban, mert az esetből sokat tapasztaltam, hátha ez valakinek segít a későbbiekben. Sok minden történt a elmúlt két napban, túl sok.
14. Köszönöm. Egyébként épp ma jutott eszembe, amit írtál korábban. Akkor még nem akartam elhinni, hogy ez velünk is megtörténhet. Jelenleg az állapota kielégítő, bár nagyon rossz volt így látni kiszolgáltatva, becsövezve, gépekre kötve. Azt mondta az orvos, hogy ez egy ritka, de szerencsésnek mondható agyvérzés, mert nem befelé vérzik, hanem az agy külső részét érinti, a vér a külső részeken terül el. Most lehet hülyén fogalmaztam, értem és vizuálisan eltudom képzelni, csak nem vagyok képes visszaadni, amit az orvos mondott. Megműtötték, a comb hajlatnál lévő vénából vezettek fel katétert. Még 4-5 napig izgulni kell, amíg az az elterülő vér az agy külső részén fel nem szívódik, mert az okozhat agyérgörcsöt, de ezt naponta figyelik. Még csak annyit fűzök hozzá, hogy fiatal ehhez, épp most lett 40 éves.
Az eredetileg feltett kérdéstől már elkanyarodott a helyzet, de kivételesen nem kérek elnézést az Off-ért.
Lehet, hogy egyszer, ha valaki rákeres a témával kapcsolatban a google-n, hasznos lesz számára a tapasztalatom.
Mondtam is, hogy aki az első "akadályon" túljut, az "megérdemli",
11-12. ez szlogen lehetne egyes kórházakban.
Nem akartam írni, amíg nem történik érdemleges változás. Túl vagyunk a nehezén, tegnap átkerült osztályra. Már megszabadult a csövek nagy részétől, ma kivették a katétert is, már csak a nyakában van branül (vagy kanül, nem tudom), de holnap azt is kiveszik. Ma le is vittem kicsit levegőzni tolószékben. Még sokat fáj a feje, de ez még mindig a vértől van, ami elborította az agyát. Ez lassacskán felszívódik. Mindenkinek sokkal jobb a hangulata, már nem sírok, amikor haza érek, csak számolom vissza a napokat, mert úgy tűnik jövőhét elején hazaengedik. Még mindig néha kattogok azon, hogy alakulhatott volna ez másképp is. Jobban is, de akár rosszabbul is. Jobban azért, mert ha időben észreveszik, hisznek nekünk, nem keletkezett volna ennyi vér a fejében és nem fájdalomcsillapítókkal kellene elaludnia este a mai napig is. A szobatársának ugyanis azonnal megállapították az agyvérzést, és sokkal jobban jött ki belőle. Rosszabbul pedig azért, ha még tovább vacilláltak volna, de erre már igyekszem nem gondolni, mert akkor mindig kinyílik a bicska a zsebemben.
Köszönöm, hogy így aggódtok. Amikor a kérdést kiírtam, még nem gondoltam, hogy ez az egész idáig fog fajulni. Ha nem törlődik az oldalról, azt hiszem ez egy eléggé emlékezetes kérdés marad számomra. Sok nehézségen vagyunk túl, az intenzíven napokig 39 fokos láza volt, olykor ideges volt, engem is elküldött a fenébe. Elvagyok fáradva, ki van készülve a gyomrom, össze-vissza alszom, de most már lassacskán megnyugszom. Most már csak arra koncentrálok, hogy mire haza jön rend legyen, lássa, hogy alakulnak a dolgok, amiken eddig idegeskedett. Ezeket most én vettem a vállamra és tudom, hogy értékelni fogja.
Már egy ideje felújítunk és épp a kerítés építés közben történt a baj. Azt hitte, hogy ez a projekt most áll, de én megakartam lepni, hogy befejeztetem, mire haza jön. Lebuktam, mert egy nagyobb összeget kellett levennem és neki ilyenkor megy az sms, így egyből vágta, hogy mire kellett a pénz. :-) Persze azért így is örül, hogy intézem.
Még egyszer köszönöm az érdeklődéseteket, Jó egészséget kívánok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!