Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Koromgombam van es kezeltem...

Koromgombam van es kezeltem loceryl koromlakkal. De nem mulik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
tudom tobb honap mig eltunik, a regi korom lejott a resszelessel de az uj korom is elszinezodott egy retegben. legyek turelmes es kenegessem? nem erdes, csak egy csikban mint a 2 labujjamon el van szinezodve. mit tegyek???

#körömgomba #loceryl koromlakk
2014. márc. 7. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Először is nem biztos,hogy gomba,lehet egy egyszerű dystrophiás köröm. Viszont tény,hogy a külső kezelés nem minden esetben elég körömgombánál. Ilyenkor szisztémás gombaölőt kell szedni szájon át. Én a helyedben megmutatnám bőrgyógyásznak,ha kell ő ír fel gyógyszert is.
2014. márc. 7. 21:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Egy-két évig is kezelni kell a körömgombát. A köröm melletti részt gomba elleni kenőccsel kell kenegetni. Türelmes legyél fog használni.
2014. márc. 7. 21:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Dehogy kell 2 évig! A lábkörmöt max.10-12 hónapig kell,annyi a köröm teljes lenövésének ideje,de ha kezeli valaki és hatásos a kezelés,akkor már 2-3 hónap alatt látszik,hogy hat,mert az újonnan növő köröm már egészségesen nő.
2014. márc. 7. 21:52
 4/7 A kérdező kommentje:
dystrophiás köröm--ez mit takar magaban? ez micsoda? nem hallottam meg rola.
2014. márc. 7. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha valamikor sérülés érte a körömágyat,vagy gyulladás alakult ki,akkor sok esetben a köröm nem nő tovább egészségesen,hanem elszíneződött, egyenetlen felszínű lehet.

"Trauma a lábkörmökön

Amikor a körömgomba felüti a fejét, azonnal keressük fel bőrgyógyászunkat, ugyanis kezeletlenül a fertőzés az ép körmökre is ráterjedhet. A mai cipőviselési és sportolási szokások nagyon sokszor okoznak traumát a lábkörmökön. A sérülés hatására a köröm áttetszősége eltűnik, a köröm megvastagodik. Nagyobb vagy ismétlődő trauma hatására hegesedés, vérellátási zavar alakul ki a mátrix sejtek (a köröm csíra sejtjei) magasságában a körömágyban. A körömnek ezt a traumatizált, úgynevezett disztrófiás állapotát el kell különíteni a gombásodástól, ugyanis ezt a gombakezelésre szolgáló módszerek nem tudjuk gyógyítani!

2014. márc. 8. 08:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló!

Arról tudsz valamit, hogy a dystrophiás körmöt hogyan lehet kezelni? Az is lehet, hogy nekem az a problémám. Hiába szedtem 6 hónapig körömgombára szert szinte semmit nem használt..

2014. jún. 26. 17:42
 7/7 anonim ***** válasza:
* gyógyszert
2014. jún. 26. 17:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!