Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nagyon szenvedek, hogy segíthe...

Nagyon szenvedek, hogy segíthetnék magamon?

Figyelt kérdés
szerda reggelre megbetegedtem, folyt az orrom, fájt a fejem a szemem, köhögtem, de nagyon, 37,4 es hőemelkedésem volt. Elmentem orvoshoz kaptam aktil duo antibiotikumot, köptetőt, s fájdalomcsillapitot, gondosan szedem is őket.Elvileg influenza. Lázam már egyátalán nincs s talán a közérzetem is jobb, de tegnap óta megy a hasam. Megittam már egy csomo kamilla teát magában, nem eszek csak hagymás (nagyon hagymás) pritost, s gyümölcslevet néha néha. Arra gyanakszom az antibiotikumtol megy a hasam, mert rá van irva mellékhatásként. ugyanakkor a reggeli s esti dozisom közé becsempészek 1 normaflort h helyrevágjon, de nem segít. Holnapra talpra kéne állnom, s a tegnapi jobbanlétem után csak zörög a gyomrom, s nagyon rossz. Mit tehetnék? hagyjam abba a biotikumot? (a háziorvosom szabadságom van, másik orvosnál voltam, igy még a tanácsát se tudok kikérni) kérlek segítsetek!!!
2009. dec. 11. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
ne hagyd abba, de diétázz. igyál teát, de cukor nélkül, főtt krumplit, meg ilyen könnyű kajákat. piritóst, stb. gyümölcslé most annyira nemjó. a hagyma se kell arra a pirítósra. és ehetsz banánt meg reszelt almát hasfogónak.
2009. dec. 11. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:
én is kaptam hétfőn antibiotikumot. a gyógyszertárba megkérdezte a patikus, hogy az orvos mondta-e hogy kellene mellé normaflore is, mert a jó baktériumokat is tönkrevágja az antibiotikum. ugyanannyi kell belőle mint az antibiotikumból és pl ma nem ittam belőle és 3x voltam nagyvécén amikor meg ittam nem volt ilyen gondom.
2009. dec. 11. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is jártam már így, és kiderült, hogy a rengeteg kamillatea hajtott meg. Vegyél be egy Immodium vagy Lopedium kapszulát, és rendbe jössz!
2009. dec. 11. 20:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne hagyd abba, mert akkor azok a bacik amikre kaptad ellenállókká válnak erre az antibiotikumra és nem fogsz meggyógyulni. Amúgy a hasmenésed szerintem ettől a gyógyszertől van, nézd meg, hogy mikor kell bevenni, evés előtt mennyivel, vagy közben, vagy utána és pontosan úgy szedd be, mert nekem az a tapasztalatom a gyerekeknél, hogy akkor nincs olyan erős hasmenésük, ha pontosan akkor adom, amikor írja a betegtájékoztató.
2009. dec. 11. 20:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is meghajt a sok kamilla tea. Ha abbahagyod az antibiotikum szedését fellángol a betegség, és ezután már az a gyógyszer nem fog használni. Zsíros fűszeres ételeket kerüld, lopedium tényleg jó, ügyelj a folyadékpótlásra (tea, víz) ki ne száradj, ha rizst kevés vizben megfőzöl kb olyan állagúra mint a tejberizs, az is jó hasfogó, de a levét ne öntsd le.
2009. dec. 15. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!