Nagyon szenvedek, hogy segíthetnék magamon?
Figyelt kérdés
szerda reggelre megbetegedtem, folyt az orrom, fájt a fejem a szemem, köhögtem, de nagyon, 37,4 es hőemelkedésem volt. Elmentem orvoshoz kaptam aktil duo antibiotikumot, köptetőt, s fájdalomcsillapitot, gondosan szedem is őket.Elvileg influenza. Lázam már egyátalán nincs s talán a közérzetem is jobb, de tegnap óta megy a hasam. Megittam már egy csomo kamilla teát magában, nem eszek csak hagymás (nagyon hagymás) pritost, s gyümölcslevet néha néha. Arra gyanakszom az antibiotikumtol megy a hasam, mert rá van irva mellékhatásként. ugyanakkor a reggeli s esti dozisom közé becsempészek 1 normaflort h helyrevágjon, de nem segít. Holnapra talpra kéne állnom, s a tegnapi jobbanlétem után csak zörög a gyomrom, s nagyon rossz. Mit tehetnék? hagyjam abba a biotikumot? (a háziorvosom szabadságom van, másik orvosnál voltam, igy még a tanácsát se tudok kikérni) kérlek segítsetek!!!2009. dec. 11. 17:36
1/5 anonim válasza:
ne hagyd abba, de diétázz. igyál teát, de cukor nélkül, főtt krumplit, meg ilyen könnyű kajákat. piritóst, stb. gyümölcslé most annyira nemjó. a hagyma se kell arra a pirítósra. és ehetsz banánt meg reszelt almát hasfogónak.
2/5 anonim válasza:
én is kaptam hétfőn antibiotikumot. a gyógyszertárba megkérdezte a patikus, hogy az orvos mondta-e hogy kellene mellé normaflore is, mert a jó baktériumokat is tönkrevágja az antibiotikum. ugyanannyi kell belőle mint az antibiotikumból és pl ma nem ittam belőle és 3x voltam nagyvécén amikor meg ittam nem volt ilyen gondom.
3/5 anonim válasza:
Én is jártam már így, és kiderült, hogy a rengeteg kamillatea hajtott meg. Vegyél be egy Immodium vagy Lopedium kapszulát, és rendbe jössz!
4/5 anonim válasza:
Ne hagyd abba, mert akkor azok a bacik amikre kaptad ellenállókká válnak erre az antibiotikumra és nem fogsz meggyógyulni. Amúgy a hasmenésed szerintem ettől a gyógyszertől van, nézd meg, hogy mikor kell bevenni, evés előtt mennyivel, vagy közben, vagy utána és pontosan úgy szedd be, mert nekem az a tapasztalatom a gyerekeknél, hogy akkor nincs olyan erős hasmenésük, ha pontosan akkor adom, amikor írja a betegtájékoztató.
5/5 anonim válasza:
Szerintem is meghajt a sok kamilla tea. Ha abbahagyod az antibiotikum szedését fellángol a betegség, és ezután már az a gyógyszer nem fog használni. Zsíros fűszeres ételeket kerüld, lopedium tényleg jó, ügyelj a folyadékpótlásra (tea, víz) ki ne száradj, ha rizst kevés vizben megfőzöl kb olyan állagúra mint a tejberizs, az is jó hasfogó, de a levét ne öntsd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!