Akik beoltatták magukat H1N1 ellen, magyar vagy a külföldi oltóanyaggal oltattak és miért?
Az az igazság, hogy én még nem találkoztam olyan orvossal, aki ellenezné az oltást, sem az egyetemen sem a klinikákon, de lehet, hogy csak én vagyok ilyen "elmaradott" közegben. Bár nem mindenki oltatta be magát, mert néhányuk szerint felesleges, mivel csupán 3-4 napi lázzal jár a H1N1, de ők se azt mondják, hogy az oltással lenne bármi baj. Amúgy a kérdéssel kapcsolatban már beszéltem mikrobiológussal, immunológussal (mindketten tudományos fokozattal rendelkeznek, egyikük az MTA tagja) abban mindenki egyetértett, hogy a H1N1-et nagyon felfújja a média, bár azért nem szabad fél vállról venni, mivel ezzel a vírussal kevesen találkoztak, így sok lehet a potenciális fertőzött. És ha csak minden tízezredeik fertőzött hal meg(ami azért elég "jó" arány), akkor is, az 1 millió fertőzött esetén 100 embert jelent (és akár 2-3 millió fertőzött is lehet egyes becslések alapján; de ismétlem, 99,99%-ban "simán" túlélik a fertőzöttek a vírust). De a szezonális influenza is hasonló statisztikákkal rendelkezik, bár ezzel többen találkoztak, így szűkebb az potenciális fertőzöttek köre, de azért azt leművelni, mint amit a médiában csináltak, az túlzás. De azok az elméletek pedig, amik az oltással kapcsolatban láttak napvilágot (összeesküvések, chip, biológiai fegyver stb.) egyenesen nevetségesek. Az tény, hogy egyesek jól kaszáltak az állami megrendelésen, és a cég tulajdonosai off-shore cégek, melyek valódi tulajdonosait homály fedi, de sajnos minden így megy az országban, és ettől függetlenül az oltást független külföldi laborok is bevizsgálták, sőt más országok is rendeltek belőle, azaz nincs baj vele.
És nem az orvosok helyezik a gyógyítás elé a politikát, hanem az emberek.
Végezetül ismét leírom, hogy én nem atlálkoztam olyan orvossal, aki ellenzi az oltást, de ha látok egyet, akkor az ő véleményét is leírom ide (ugyanis nekem teljesen mindegy, hogy ki oltatja be magát és ki nem, egyedül az idegesít, amikor egyesek a vakvilágba kürtölnek mindenféle elméletet, kész tényként kezelve).
Ez szerintem már csak a politikáról szól. Én nem akartam beoltatni magam, de a lélegeztetőgépes kismamás hír hallatán megkérdeztem a háziorvosomat és a nőgyógyászomat is. A háziorvos azt mondta nem foglal állást, mert megbüntethetik. Szóval ő ellenzi. A nőgyógyász azt mondta oltathatok.
Nem hiszem hogy túlságosan a pénz lenne itt a mérvadó, mert ha jól tudom a sima influenzás oltást is az omninvest készíti és abból nincs cirkusz hogy oltassák-e magukat vagy sem, sokat tudok aki minden évben oltat és nincs belőle cirkusz.
Az utolsó bekezdéseddel gyakorlatilag megválaszoltad a saját kérdésedet. Ugyanis a szezonális és H1N1 influenza elleni oltás ugyanúgy készül, ugyanúgy inaktiválják bennük a vírusokat, ugyanannyi thiomersal van bennük, és ugyanakkora kockázattal és hatékonysággal rendelkeznek és a mellékhatásaik is ugyanazok...
Ezért nem, hogy most miért dilemáznak ennyien ezen a kérdésen.
Egy szó kimaradt, bocsánat:
Ezért nem ÉRTEM [...]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!