Akik beoltatták magukat H1N1 ellen, magyar vagy a külföldi oltóanyaggal oltattak és miért?
jaj, ez is lerágott csont.
Érdekes hogy ezt a média nem szellőzteti meg sehol. Lehet, hogy kitaláció?
Ugyan miért lenne érdeke a médiának egy ilyen bombahírt elhallgatni?
És legyen is bárhogy, szándékosan terjesztik vagy nem, ez a vírus teljesen egészséges, alapbetegséggel nem rendelkező embereket öl meg világszerte.
Én a magyarral oltattam, mert
1. Az is van olyan jó (ha nem jobb, mint a többi nyugati ld. WHO-minősítés)
2. Az ingyen van nekem (orvostanhallgató vagyok, nem akarom a betegeket végigfertőzni, és vizsgaidőszakban se jó lebetegedni).
3. Nem is tudom, hogy kapható-e Mo-n külföldi oltóanyag...
Az első firkálmányhoz:
1. az eti-higany nem alakul át fémhigannyá, hanem kiürül a szervezetből (erre szoktam mondani, hogy ilyen alapon a konyhasóban is van klór, mely az első harcigáz volt a világon, de ugyebár általános iskolában is elmondják, hogy az elemek és vegyületek tulajdonságai nagyon eltérőek, de egyesek aludtak a hátsó padban.)
2. a gentamicin, neomicin, vancomicin és ciprofloxacin a gyógyászatban is használt antibiotikumok (itt gondolom azért kellenek, hogy az oltóanyag ne szennyeződjön baktériumokkal), melyekkel szemben egyesek allergiások lehetnek, ezért tüntetik fel.
3. Ezen a "bináris méreg" teórián csak pislogtam, ekkora baromságot még életemben nem hallottam. Ez a "kiikatja az antitesteket" elmélet is eléggé nehezen értelmezhető, pláne ha valaki tanult immunológiát... Mégis milyen antitesteket(IgA, IgM, IgG?) Milyen módon? (mRNS interferencia; B-sejt aktiváció gátlás, pl. CD40L gátlásával, vagy hogy???). A sokkos rész még önmagában megállná a helyét, de lehagyta, hogy bakteriális toxinok okozzák általában, nem a vírus, és nem a láz miatt, hanem a DIC miatt lesz trombotikus hajlam.
4.Az "idegméreg"-kifejezés elég jól hangzik, de egy darab utalást nem találtam rá, hogy miért is lenne az... Hogy hat a neuronokra? Mint pl. a tetanusz toxin vagy hogy? (azaz pl. a gátló/serkentő transzmittert tartalmazó szinaptikus vezikula fúzióját akadályozza a neuron menránjához).
5. Ennek a mondatnak, hogy "Legalább 32 Celsius fokon 2 órán belül minden antitestet elpusztít (még a jókat is)!" sincs semmi értelme. Néhány baktáriumnak van IgA-proteáza, ami a környező IgA (de ezeken kívül még sokféle egyéb típusú van, melyeket nem bont) antitesteket el tudja hasítani, de hogy olyan vírus létezzen, mely mindent és mindenhol hasít, egyszerűen nonszensz...
Egy dolog biztos:
Aki a cikket írta, fingja sincs se a biológiához, se a kémiához, sőt, szerintem semmihez sem...
Utsó:
végre valaki, aki ért is a dologhoz, és nem csak a média által pumpált zavaros hülyeségeket mondja vissza.
köszi!
Azért ért a dologhoz, mert idegen szavakat használ?
Ezért nyaljátok be a politukosok beszédeit, meg amit a tv-ben az orvosok mondanak...
Sokféleképp meglehet közeleíteni a dolgot...
De az biztos, hogy naponta balesetben 10000x több ember, a cigitől 10000x ember hal meg mint ettől a vírustól...
A világon azoknak a száma akik elhaláloztak annyira elenyásző pl.: azok számához is akik túlsúly miatt vagy idegeskedés miatt vagy akár sex közben meghalnak...
Egyébként ilyen vírusok mindig voltak, régen is. Az biztos, h ahol Én lakom egy bácsi beoltatta magát és másnap meghalt, a dédnagymamám miután felvett egy ilyen oltást 7 napon belül meghalt.
Az is biztos, hogy, ha ez ellen beoltatjátok magatokat a halálozási arány alapján és az alapján, h az elhalálozottak közül 10/2 embernek nem volt csak alapbetegsége, akkor még legalább 200 ehez hasonló vírus ellen is be kéne oltatni magatokat amit elkaphatok akármelyik pillanatban.
De nekem nem kell hinni, meg a cikkeknek se, meg a tényeknek se, meg annak se, hogy egy gyógyszert 5/6 évig tesztelnek, ezt meg...
Ha idegen szavakkal írtam volna amit írtam akkor biztos elhinnétek.
Gyógyszerésznek tanulok, nálunk az orvosok se oltatták be magukat... Azokat az orvosak , akik szintén nem olatatták be magukat, mért nem látjuk a médiában, mért nem mondhatják el a véleményüket...
Ki lett jelentve az oltás jó, a vírus megöl, aki mást mond ostoba, lázító és öngyilkos, mindegy, hogy orvos, gyógyszerész, biológus.
Egyébként a kormányösszeesküvésekről annyit, hogy szept 11 terror támadásról is mindenki azt mondta, hogy terror tám, aztán évek mulva, már szinte kézen fekvő, hogy kik csinlták és az olajért.
Mert ugye:
"Németországnak ennek meg annak az országnak tömegpusztító fegyverei vannak, ez benne is volt a médiában... Mért nem rohanták le őket? Talán mert nincs olajuk?"
"Meg egy függetelen terrorszervezet repülőt vezet az ikertornyokba? Mit csináljunk ronjuk le az országot!! De melyik, mert ezek a terroristák több országban szétszóródva élnek? Azt amelyiknek a legtöbb az olaja, és a legkissebb a nyugati érdekeltsége?"
De ez is lehet kamu, viszont, ha teli írtam volna dátumma, politikai kifejezéssel, anyat húzó a végén csattanó ok okozati összeggéssel, akkor sokan elhinnék...
A TV-ben mennek a hírek... Jön egy H1N1-es hír, a hír közepén bedobnak egy orvost egy pici rendelőben, aki azt mondja ez nem jó, utánna kis átvezető, másik orvos fullos rendelőben, a H1N1 oltást be kell mindenkinek adni, képek a halottakrol, majd mégegy fullos rendelő szintén az előző szöveg, megint képek a halottakról, majd valami fejes szintén az előző szöveg..." Ki is emlékszik már a kis rendelős orvosra és ki hinne neki..."
(ja és a kis orvosnak adtak 2 mondtatok:"Én nem vettem fel az oltást, véleményem szerint nem kell" A másik kettőnek 30/30 mondatot, tele idegen szavakkal tudományos bla blá val amit 100-ból 10 ember ért)
Mi lenne, ha:
Keresnének 3 gazdag orvost, aki nem oltatta be magát(100%, h van), és egy átlagos középosztálybeli orvost, aki beoltatta...
Menne a hír, jönnek a támogató középosztálybeli orvos(ez az kasztokba sorolás, csak az élethőbb felvázolás miatt van, nem kell ebben kapaszkodni), mondaná, hogy: Az oltás jó, Én felvettem, ajánlom), majd kis átvezető, pár kép azokról akik elkapták és meggyógyultak ltás nélkül, utánna egy prof, a jó irodájába, felvázolná kissé tudámnyoasan, hogy mért nem jó az oltás, majd képek azokról, akik meghaltak, bár nem lehet tudni miért, de az biztos, hogy meghaltak és beoltatták magukat előtte, majd mégegy prof szinén kissé emberközelibben már, de hosszab időn keresztül elmagyarázná mért nem jó az oltás, utánna egy politikus, aki nem olatta be magát(vagy az egészségügyi miniszter, aki úgy oltatta be magát, h rajta volt a tűn a védőkupak :D:D:D:D), szóval egy politikus és elmagyarázná, hogy hova mennek a pénzek az oltások árából, és mennyi pénz folyik, be, magáncégeknek és nekik, ha 1-2-3-4-5 millió emeber oltatja be magát..!!!
Garantáltan, csak néhány emebrr olatná be magát, akiket leugatna mindenki...
Ennyi múlik azon, h szerkeztik a híreket...
és kik szerekeztik a híreket?
és milyen érdekből?
Mi a kereskedelmi csatornák érdeke?
A haszon, a haszon és a fenmaradás!!!...
Itt van a legnagyobb baj!
Sokan vannak az egyik és sokan a másik oldalon, ahogy a politikában, ahogy mindenben. Az emberek félnek, csalódottak és nem tudják kiben bízzanak.
Lehet jó az oltás, lehet kell, lehet felesleges, lehet roszat tesz hosszú vagy rövidávon. Kinek kell hinni?
Kedves leendő gyógyszerész kolléga!
Mint leendő értelmiséginek, Neked végképp nem kellene ALAPTALAN dolgokkal riogatnod. Sajnos nem tudom, hogy melyik egyetemre jársz, de nálunk már első osztályban, könyvtárismereten megmutatták, hogy hol és hogy kell keresni tudományos cikkeket, melyekre HITELES forrásként lehet hivatkozni. Én is jobboldalinak tartom magam, de csak "politikai alapon" nem hiszek el semmit, pláne, szakmai dolgokban nem hallgatok laikusokra. Nem azért, mert én olyan sokra tartom magam, hanem szimplán azért, mert tartom magam ahhoz a népi bölcsességhez, hogy a cipész maradjon a kaptafánál. Orvostanhallgató létemre én sem szoktam pl. informatikusokkal vitatkozni informatikai témában.
Az előző írásomban az idegen szavakat igyekeztem kerülni, pont azért, hogy mások is megértsék. Mindent amit lehetet, hazánk ékes nyelvén írtam.
Arról nem is beszélek, hogy a cáfolatokat az első 2,5 éves orvosis tananyag alapján már nevetve meg lehet írni. Nem tudom, hogy Neked gyógyszerészként lesz-e biokémiád, mikrobiológiád vagy immunológiád, mindenestre azt ajánlom, hogy amennyiben igen, akkor komolyan feküdj neki a tananyagnak, mert ha ebből a cikkből akár csak 1 idézetet is eleresztesz a vizsgán a prof. jobb esetben röhögni fog, rosszabb esetben pedig nagyon fel fogod húzni... Ez a cikk tudományos alapon olyan távol áll a valóságtól, hogy komolyan mondom, megdöbbentő, hogy te ezeket elhiszed leendő gyógyszerész létedre (remélem, csak azért, mert még most vagy gólya és ilyen dolgokról még nem tanultatok).
Nálunk a DOTÉ-n elfogyott az összes kiutalt oltóanyag, szerintem máshol is. Ja, és senkinek sem lett semmi baja (nekem sem).
De én senkit sem akarok rábeszélni az oltásra, sem le róla (mely amúgy 70-80%-ban hatásos, mint a szezonális elleni oltás, de az 100%, nem ölt meg senkit). Én is azért oltattam be magam, hogy vizsgaidőszakban ne kelljen 3-4 napot lázasan töltenem, nem azért, mert "halálfélelmem" volt. Az tény, hogy a média felfújja az egész H1N1 kérdést, mert a halálozási mutatója jobb, mint a szezonális influenzáénak. De az "oltás-mizériát" is felfúják, ugyanis ez az oltás az inaktivált törzset leszámítva u.az, mint az immár 10 éve az Omninvest által gyártott többi influenza oltás.
Vagyis, aki nem oltat 0,01%, aki oltat kb. 0,0075%, hogy meghal ha elkapja a H1N1-et, vagyis a hullahegyekkel riogatás teljesen alaptalan.
Felmerül a kérdés, hogy ha a mortalitás ennyire kicsi, akkor miért kell egyáltalán oltatni?
Azért, mert
1. Aki szerencsétlenségére abba a pár tízezred százalékba tartozik, és meghal, annak az 100%...
2. Ha több százezren, netán millióan kisesnek a munkából 3-4 napra a H1N1 miatt, az hatalmas károkat okoz a gazdaságnak, melyekhez képest az oltási költség elenyésző.
De nem is ebben az "oltsunk vagy ne?" kérdésben akarok állást foglalni, hanem abban, hogy ami érv elhangzik bármelyik "oldalról" az legyen tudományosan megalapozott, mert komolyan mondom, hogy amikor azt a cikket megláttam, azt hittem, hogy valami tréfa, és elképedtem, hogy valaki komolynak veszi...
Kedves utolsó, köszönöm a válaszodat. Egy kérdés merült fel bennem ezután. Te orvostanhallgató vagy és ugyanolyan oktatásban részesülsz amiben részesültek a mostani orvosok, háziorvosok akik szerint nem kell.
Ők akkor miért állítják ezt? Csak politikai meggyőződésből? Tehet ilyt egy orvos, hogy a gyógyítás elé helyezi a politikát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!