Milyen szövődményei lehetnek a H1N1-nek egy 10-en éves lánynál? Mennyire komolyak?
köszönöm a választ!
És ha én nagyon ritkán kapom el a sima influenzát,attól ezt könnyen elkaphatom?Én csak megszoktam fázni,meg max torokgyuszi,de ennyi szerencsére.
Ha járvány lesz, akkor sokkal nagyobb eséllyel kapod el, mint a szezonális influenzát, mert a szezonális törzsekkel szemben a legtöbb emberben kialakul egyfajta természetes védettség, hisz gyakran találkoznak ezekkel a vírusokkal vagy variánsaikkal.
A pandémiás influenzát pont az különbözteti meg a szezonálistól, hogy a társadalom nagy részében nincs ellene természetes védettség, ezért HA járvány van (még nincs) akkor akár minden második ember is megfertőződhet tőle.
A mortalitása ennek a vírusnak jelenleg közel azonos a szezonális törzsekéhez, vagyis ezerből egy. Két különbség azonban mégis látszik:
- a szezonális flu áldozatainak kábé 100%a krónikus beteg általában amúgy is közel a halálhoz, ezzel szemben az újinfluenza áldozatainak 30%a egészséges, életerős ember.
- a fertőzött terhes anyák kábé egynegyede belehal a fertőzésbe, ezért rájuk tényleg nagyon oda kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!