Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Milyen szövődményei lehetnek...

Milyen szövődményei lehetnek a H1N1-nek egy 10-en éves lánynál? Mennyire komolyak?

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmivel nem különb mint egy szezonális influenza.
2009. nov. 18. 19:05
 2/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ!

És ha én nagyon ritkán kapom el a sima influenzát,attól ezt könnyen elkaphatom?Én csak megszoktam fázni,meg max torokgyuszi,de ennyi szerencsére.

2009. nov. 18. 19:15
 3/5 anonim ***** válasza:
ha alapjáraton egészséges vagy, vigyázol magadra (rendesen felöltözöl, rendszeresen mosol kezet stb.), és amúgy sem vagy beteges típus, akkor nem valószínű, hogy elkapod, és ha mégis, akkor elég gyorsan ki tudsz belőle lábalni. lényeg, hogy amíg rendesen nem gyógyulsz meg, maradj otthon, mert ha nem ezt teszed, hanem még betegen terheled magad, akkor lehetnek szövédmények, mint bármilyen influenzánál, pl tüdőgyulladás.
2009. nov. 18. 19:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha járvány lesz, akkor sokkal nagyobb eséllyel kapod el, mint a szezonális influenzát, mert a szezonális törzsekkel szemben a legtöbb emberben kialakul egyfajta természetes védettség, hisz gyakran találkoznak ezekkel a vírusokkal vagy variánsaikkal.

A pandémiás influenzát pont az különbözteti meg a szezonálistól, hogy a társadalom nagy részében nincs ellene természetes védettség, ezért HA járvány van (még nincs) akkor akár minden második ember is megfertőződhet tőle.

A mortalitása ennek a vírusnak jelenleg közel azonos a szezonális törzsekéhez, vagyis ezerből egy. Két különbség azonban mégis látszik:

- a szezonális flu áldozatainak kábé 100%a krónikus beteg általában amúgy is közel a halálhoz, ezzel szemben az újinfluenza áldozatainak 30%a egészséges, életerős ember.

- a fertőzött terhes anyák kábé egynegyede belehal a fertőzésbe, ezért rájuk tényleg nagyon oda kell figyelni.

2009. nov. 18. 20:38
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,azért kérdeztem,mert nekem nem lehet beadni az oltást az allergiám miatt.Amúgy már járvány van,tegnap mondták a Sláger Rádióban:(
2009. nov. 19. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!