Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Elkaphattam vajon a HIV-et?...

Elkaphattam vajon a HIV-et? Nagyon nagyon félek.

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy 23/L vagyok. A fiú akivel voltam nyalogatott, nyalogatta a fenekem, más nem volt.

De később kiderült, fertőzött.

Mennyi az esélye, hogy elkaptam? Annyira félek, nagyon meg vagyok ijedve!

2013. nov. 16. 16:20
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Mindenképpen elmegyek. Milyen bőr amúgy?

Az esély mennyire kicsi?

2013. nov. 16. 20:00
 22/34 anonim ***** válasza:

Bőr- és Nemibeteggondozó. Minden kerületben van. Meg minden nagyobb vársoban.

Passz. Nem tudom már hol olvastam. Vaginális közösülés esetén is néhány százalék az esély a fertőzés átadására. (Nyilván minden egyes közösülésnél, tehát egy tartós partnernek azért nagy eséllyel át lehet adni.)

2013. nov. 16. 20:11
 23/34 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nyalogatásnál nem kell félni?
2013. nov. 16. 20:13
 24/34 anonim válasza:
100%

Szia!

A legjobb amit tehetsz hogy felkeresed a legközelebbi helyet ahol végeznek szűrést és megcsináltatod a tesztet, ha már eltelt kellően elég idő hogy a teszt kitudja mutatni a fertőzést.

Egyébként én is egész nap aggódtam, nem most történt a dolog hanem még múlt hónapban, kicsit többet ittam a kelleténél és valami ismeretlen nővel mentem haza, nem is foglalkoztatott a dolog eddig mert gumit is használtunk (kivéve orálnál), de azt hiszem kijött rajtam a herpesz... szóval amint lehet megcsináltatom a tesztet mert én is eléggé parázok...

2013. nov. 16. 20:14
 25/34 A kérdező kommentje:

Láttam egy olyat, hogy gyorsteszt, 14 nap kell, hogy elteljen utána, és nem az antitesteket hanem magát a vírust nézik. Ez mennyire lehet megbízható?

Amúgy akkor alaptalan a túlzott nagyon nagy félelmem? Mert reszketek, nyelni is alig bírok.

2013. nov. 16. 20:16
 26/34 anonim válasza:

Előző vagyok (20:14)

Ugyanilyen volt a napom ma... én is megvagyok ijedve.

Én is erről a tesztről olvastam az előbb. Ha jól tudom mindegyik tesztnél van egy kicsi esély arra hogy pozitív eredményt kapj még akkor is ha NEM vagy fertőzött, ilyenkor ha jól tudom elvégzik mégegyszer ugyanezt a tesztet, és ha megint pozitív akkor van egy másik fajta teszt amivel verifikálni tudják a dolgot de az csak fertőzés után 6 héttel használható azt hiszem.

Jah és egyébként tényleg ha jól tudom közösülésnél is 0,5-1% esély van arra hogy átadja valaki! Nyugodj meg, végeztess el egy tesztet amint lehet biztos ami biztos, addig meg próbálj meg ne gondolni a dologra.

2013. nov. 16. 20:24
 27/34 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nyalogatásnál kizárt hogy elkaptam volna?
2013. nov. 16. 20:25
 28/34 anonim válasza:

-előző

Szerintem nem kell aggódnod, biztos ami biztos alapon végeztess el egy tesztet, az úgysem árthat. De szerintem felesleges aggódnod!

2013. nov. 16. 20:33
 29/34 A kérdező kommentje:
Remélem tényleg nem kell aggódni. Nem tudom, hogy ez a gyorsteszt megbízható-e, de nem bírok két hónapot várni. (az eset pár hete volt, és a 14 nap már letelt)
2013. nov. 16. 20:54
 30/34 A kérdező kommentje:

Csak most éltem át egy nagy pánikrohamot. Szorongásos is voltam régen.

Most mindenhol azt olvastam neten, hogy nyállal nem lehet elkapni, képtelenség, meg hogy még azok is nagyon kevesen vannak, akik orálisan kapták el, nem análisan.

Remélem nyáltól tényleg képtelenség elkapni. :(

2013. nov. 16. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!