Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan terjed a H1N1?

Hogyan terjed a H1N1?

Figyelt kérdés
Levegőben? Érintéssel? Mediával?
2009. nov. 11. 20:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy, ahogy bármely influenza. Cseppfertőzéssel.

A médiával csak a rémhírek. :))

2009. nov. 11. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

Helló!

Cseppfertőzéssel! Pl.:

megfog egy kilincset vagy valamit te megfogod és elkapod. vagy tüsszent és átkerül rád, köhög és úgy

De ez a médiás XD! Ott is terjed ott a legjobban!

remélem segítettem

2009. nov. 11. 20:34
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Hogy a háegyenegy mivelterjed , megmondom én neked : HÜLYESÉGEL azzal terjed amugy meg komolyra forditva a szot ugy mint egy sima influenza.
2009. nov. 11. 20:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Cseppfertőzéssel, de az előzőnek nem egészen van igaza. Ha megfogsz egy fertőzött kilincset nem fogod elkapni mivel csak tüdőbe jutva alakul ki a betegség, ha megeszed, tehát a szádba veszed a fertőzött kezedet, akkor semmi bajod nem lesz, mert bármelyik vírus csak úgy tud kialakulni, betegséget okozni ha a megfelelő kapun jut be a szervezetbe és az influenzánál, H1N1-nél ez nem a száj vagy a gyomor, hanem a légutak.
2009. nov. 11. 20:37
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

Bekopogtat az ajtódon!

Szia! Én a H1N1 vagyok, jöttem hozzád!

2009. nov. 11. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Cseppfertőzéssel terjed, ami azt jelenti, hogy ha valaki rádköhög/tüsszent/liheg elkaphatod. Ha valaki a kezébe köhög aztán megfogja a kilincset és te is megfogod azt a kilincset majd a kezeddel megdörzsölöd az orrodat elkaphatod.

A cseppfertőzés azt jelenti, hogy a légzőszervrendszerünkkel kapcsolatban álló testnedveink útján juthat belénk, illetve juthat ki belőlünk.

A h1n1 veszélye nem abban rejlik, hogy aki elkapja meghal, ezzel csak a cinikus ellenkampány gúnyolódik. A veszélye abban rejlik, hogy 50 éve nem volt hasonló szerkezetű vírustörzs elterjedve, ezért senkinek nincs természetes védettsége ellene, tehát már néhány vírus szervezetedbe jutása is betegséghez vezethet és szinte biztos, hogy ha a vírus beléd jutott megbetegszel.

Ezért van az, hogy ahol felüti a fejét, ott robbanásszerűen elterjed, ha egy iskolában megjelenik, akkor a fél iskola beteg lesz egyik napról a másikra.

2009. nov. 11. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze ehhez egy légtér kell.

Bár vannak vándorvírusok is. Pl a bárányhimlő megcsinálja azt, hogy kimegy az ajtón, bemegy egy másikon és ott fertőz. A h1n1 ezt nem teszi meg :)

A kezeddel nem fogod elkapni, nyugi. Csak ha beszipuzod a tüdődbe :)

2009. nov. 11. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:
20:37 úgy értettem hogy ha megfog egy fertőzött egy kilincset ő meg megfogja és pl.: a szájába nyúl és elkapja!
2009. nov. 21. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!