Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A fertőzött kismama gyerkeiről...

A fertőzött kismama gyerkeiről miért nem beszélnek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy a hírekbe csak a mama állapotáról van szó, de a kezelés, és a vírus, milyen hatással van a magzatra, ill. mi van az óvodással aki hazavitte a betegséget? Róluk miért nem tudni semmit? Most egyre több kismama oltatja be magát, de ez a magzatra nézve milyen hatással van?? Az ovis kisgyerek jól van-e? kíváncsi lennék ezekre a válaszokra.
2009. nov. 10. 08:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mert fogalmuk sincs róla miylen hatással lesz/van a magzatra :(

Az ovis kislányról nem tudják hogy csak sima megfázás,vagy baci, vagy vírus, vagy influenza vagy H1N1 ifluenzája volt-e.

2009. nov. 10. 09:01
 2/11 anonim ***** válasza:
54%

Csak a kismama állapotának van propaganda értéke.A terhesnők eddig nem merték beoltatni magukat,most viszont már sokan igen.Azt viszont senki nem tudhatja,hogy az oltás milyen hatással lesz a születendő gyermekre,mert ilyen tapasztalat még nincs.Ezt csak a megszületésük után,vagy 1-2 év múlva fogjuk megtudni.

Nekem kétségeim vannak a tekintetben is,hogy valóban a kisfiú hozta-e haza az oviból,valóban H1N1 vírus volt-e,vagy csak síma influenza?Ha az oviból vitte haza,akkor az oviban nem volt több beteg gyerek?Kitől kapta el a pici a vírust?Az apuka miért nem lett beteg?

Szerintem az egész csak arról szól,hogy fogyjon az oltóanyag.

2009. nov. 10. 09:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Mert az ő állapotuk a médiában pillanatnyilag nem érdekes. Én azért sajnálom a kismamát, mert nem hagyják nyugton a média részéről, ez még jobban árthat, mint egy influenza.
2009. nov. 10. 09:31
 4/11 anonim ***** válasza:
A válasz igen egyszerű: a család kérte, hogy ne adjanak ki információt az állapotukról, ezt be is mondta tegnap este minden híradó.
2009. nov. 10. 10:06
 5/11 anonim ***** válasza:
10:06 - kérdés, hogy a bulvár meddig tudja visszafogni magát
2009. nov. 10. 10:08
 6/11 anonim ***** válasza:
A család nem enged ki infót,én se engedném ha az én családomban lenne,kinek mi köze hozzá,elég nagy tragédia ez nekik....:(
2009. nov. 10. 10:08
 7/11 anonim ***** válasza:
58%

állítólag a kislánya 1-2hete volt beteg, tőle kapta el az anyuka. ebből következik, hogy a akislány már teljesen jól van, az oviban sem okozott járványt. az pedig, hogy az anyuka éppen várandós és éppen elkapta a H1N1et és éppen pont tüdőgyulladásos szövődményei lettek, nos ez már mindig nem bizonyíték arra, hogy a vírus olyan veszélyes. ez normál szezonális influenzától is kialakulhatott volna. csak sajnos ezt az esetet felfújta a média, bezzeg azokról nincsen szó, akik pár nap alatt kiheverték az egészet. na ez benne a nagy vakítás, hogy amiket súlykolnak az nem a valóság. én egészségügyis vagyok és pontosan tudom, hogy nem lehetne riogatni az embereket ennyi alapján.

amúgy a vírus maga nem veszélyes a magzatra(tehát az influenzának nincs magzatkárosító hatása, mint pl a rubeolának), az anya immunvédekezése a magzatot is védi. csak a magas láz nem jó a babának, de az csökkenthető. nyilván egy tüdőgyulladás más dolog8ezért van kórházban), de ettől még ez az 1eset nem bizonyít semmit.

2009. nov. 10. 11:17
 8/11 anonim ***** válasza:
71%

11:'7-es: ahhoz képest, hogy egészségügyis vagy elég tájékozatlan vagy. Én nem vagyok egészségügyis mégis tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ez a vírus egyáltalán nem letálisabb, mint a többi influenza, nem ez a fő probléma vele, hanem az, hogy egyetlen 50 évnél fiatalabb se rendelkezik ellene természetes védettséggel, mert utoljára az 50-es években volt jelen egy ehhez hasonló kémiai szerkezetű influenza, ezért ha esetleg tényleg járványszerűen terjedni kezd akkor akár több millió embert is megfertőzhet, aminek már a hasonló arányok ellenére sokkal több halottja lesz, mint az évente kábé 1-200 ezer embert megfertőző szezonális törzseknek.

Ezen felül az új vírus némileg jobban veszélyezteti az életerős fiatalokat és sokkal jobban veszélyezteti a terhes anyákat, de ezek csupán statisztikai adatokból kikövetkeztetett állítások, egyelőre nincs tudományos magyarázatuk.

2009. nov. 10. 11:34
 9/11 anonim ***** válasza:
09.05-öt tudatlan rosszindulatú sötétség vagy.
2009. nov. 10. 18:23
 10/11 anonim ***** válasza:

11.17-es Élet halál közt lebeg!!

Á!!

Már hogyan lenne ez veszélyes a babára???

JUUUUJ!!!!

2009. nov. 10. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!