Beoltassam magam H1N1 ellen?
Én oltatom magam,13 hetes kismama vagyok.Van egy 8 honapos lànyom.Ha nem oltatnàm be magam,és elkapnàm a sertés influenzàt,nagyon büntudatom lenne.Ha mégis lesz valaha mellékhatàsa a védöoltàsnak,akkor is lehet hogy ugyis tovàbb élek,mint oltàs nélkül ha megfertözödöm.Nagyon nehéz a döntés,de csak amiatt mert az emberek felfujjàk.Nézd csak Német orszàgban naponta kigyosorbann àllnak az oltàsért,Amerikàban ugyszint.
És ha meghalok,akor meghalok,egyszer ugyis megfogok.De ennek olyan kicsi az esélye.Csak felvan fujva.Én beadatom
Tudod a környezetemben mi van. A leghatározottabb oltásellenesek is veszik fel a vakcinát. A kórházak többségében orvosértekezleteket tartanak, mert hát nem vált javukra, hogy félreinformáltak jó néhány magyar embert.
Tulajdonképpen mára már nincs ellenérv, amit józanul, logikusan és támadhatatlanul el nem magyaráztak volna.
Te döntesz! Nézz azért körül, milyen a járványügyi helyzet körülöttünk és más országokban.
A helyzet önmagaáért beszél.
Ugyanez a problémám. 18 hetes kismama vagyok, ma tudtam meg, hogy KISLÁNYunk lesz!!
Már amikor megtudtuk, h kisbabánk lesz a férjemmel, akkor beszéltünk róla, h idén nem adatom be magamnak a szezonalis influenza elleni oltást(pedig ezt évente be szoktuk adatni), MERT BENNEM VOLT, hogy kismamáknak TILOS gyógyszert, oltást adni, még vény nélküli vacakokat sem szabad beszedni és a teákkal is vigyázni kell. Valahogy nem fér a fejembe, hogy most akkor hogy mondhatnak ENNYIRE ellenkező dolgot? engem is megrémít, és minél többször mondják, annál több kismama fog megijedni és beadatja magának.
Sajnos én már senkinek sem hiszek: inkább megkértem a körülöttem élőket, h oltassák be magukat, én pedig nem adatom be, hanem igyekszem 'karanténban' kivárni és megúszni. Inkább most izgulok jópár hónapig, mint a gyerekemért évekig, hogy nem okoztam-e valamilyen később jelentkező betegséget neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!