Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Beoltatnátok magatokat a H1N1...

Beoltatnátok magatokat a H1N1 ellenszerrel?

Figyelt kérdés

Ma voltam házidokimnál mert eléggé megfáztam, stb. Aztán a vizsgálat végén egyszercsak megszólalt, hogy szoljak muteromnak, hogy valami papirt irjunk alá vagy micsoda, mert akkor beadja. Feltettem neki egy kérdést: Doktornő, valaki lebénult ez miatt az oltás miatt, akkor én mér ne bénulhatnék le? Erre csak annyit válaszolt, hogy több bajom lehet abból ha nem oltatom be magam, mintha beoltattam volna.Tehát ti mit csinálnátok? IGEN V NEM? Beoltatjátok magatokat vagy nem? Kor és Nem is érdekel.

16,f

2009. nov. 4. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem.

Nálunk is megkérdezték suliban, apukám javasolta, anya megtiltotta :D De én amúgy sem szeretném beoltatni magam.

2009. nov. 4. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, L/16 :D
2009. nov. 4. 16:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem oltatom be sem magam (27), se a gyerekeim (3 és 7 évesek). Ma fél füllel hallottam valami olyasmit, hogy aláíratnak az orvosokkal egy olyan papírt, hogy ha a páciensük nem kéri az oltást, és mégis elkapja a H1N1-et, akkor őket teszik felelőssé érte. Hát nem tudom... De ha ez van, akkor nem csoda, hogy a dokid erőlteti.

Amúgy én 99% valószínűséggel már átestem rajta (azért csak 99, mert ugye nem csinálnak tesztet, csak rámondják), és kb. 4 nap alatt ki is jöttem belőle.

2009. nov. 4. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
nálunk adtak papírt a suliban, én be szeretném meg anyu is azt mondta h jó :)
2009. nov. 4. 16:50
 5/7 anonim ***** válasza:
jó fej a doktornéni :D L/14
2009. nov. 4. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem.

14/l

2009. nov. 4. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:

H1N1 ellen NINCS ELLENSZER (mert az a kifejlődött betegség ellen hatna, és passzív immunizálást jelentene).

VAKCINA van ellene (mely MEGELŐZÉSRE szolgál, és aktív immunizálást jelent, azaz felkészíti a szervezeted a betegségre, melyet, ha megkap, könnyebben győz le). Erről kell dönteni, hogy beadatod-e magadnak, de ha még azt sem tudod, hogy mi a különbség az ellenszer és vakcina között, inkább hallgass egy hozzáértőre...

2009. nov. 4. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!