Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi a baj ezzel az oltással?...

Mi a baj ezzel az oltással? (H1N1)

Figyelt kérdés
Ma a suliban kaptunk egy papírt, hogy lesz oltás, és engem anyukám be akar oltatni, mert elég beteges vagyok. De egy csomóan azt mondják azt osztályátrsaim közül, hogy ez az oltás hülyeség, semmit nem használ, és ők nem oltatják be magukat, merthogy nincs tesztelve sem... Szóval most jó, hogy be leszek oltva vagy sem?
2009. nov. 3. 14:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igazad van a te dolgod, de én akkor sem hiszem, hogy ez így megy, hogy magamnak otthon diagnosztizálok és kész majd utána buzgón állítom mindenkinek, hogy az egész csak két nap. Ez ugyanúgy alaptalan félrevezetés, mint ha azt állítod, hogy bele fog halni mindenki aki nem oltat. Minden ember reakciója más. Van akinek 2 nap, van akinek 2 hét és biztos van olyan is aki sajnos belehal.Én 3 pici gyerekkel nem vagyok túl nyugodt, mert az ő immunrendszerük még fejlődésben van. És azért csak ki kell menni néha a lakásból is velük, meg ott az ovi is, na és férjem meg kénytelen dolgozni is menni.És ha te a halálodon vagy a gyereked akkor is ápolni kell és ők ált. rosszabbul viselik mint a felnőttek. És hidd el nem olyan egyszerű, ha egy betegséggel 1 hóig kínlódik a család.Bár ugye nem tudom neked vannak e gyerkőceid. De amíg én is csak felnőttekkel voltam én se foglalkoztam annyira ezzel.
2009. nov. 3. 16:24
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Ja igen a videó.Ezt már volt szerencsém látni. Ez nem hülyítés? Én ne higgyek a médiában elhangzó hazugságoknak, de egy ilyen oldalra felpakolt kétes videónak igen? Nekem erről a videóról egy másik betegség jut az eszembe. Az üldözési mánia.
2009. nov. 3. 16:28
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
igazad van,én is aggódnék a helyedben.de még a vak is látja hogy ez az oltás egy elkapkodott valami,amiben 100%-ig biztos vagyok,hogy a pénz miatt megy nem emiatt az inflienza dolog miatt. dönts ahogy gondolod,én elvagyok védőoltás nélkül is és semmi bajom nem lesz. aki meg "úgy hal bele a h1n1-be" hogy közbe kiderül hogy igazából rákos volt csak elkapott valamit,annak gratulálok.
2009. nov. 3. 16:33
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
egyébként nem arra akartam kilyukadni hogy ne oltasd be magad/más ne oltsa be magát de szerintem,az én véleményem szerint ez az egész egy felfújt mese habbal.de ez az én véleményem.
2009. nov. 3. 16:38
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
Hát akkor reméljük hogy egyikünk se kapja el!:-)Ki így ki úgy, oltással vagy anélkül. Csak még azt nem értem, hogy kinek biznisz. Mármint a gyártónak ok. De ő már megkapta a pénzt, az hogy beadják e vagy nem a legyártottakat, vagy megy a kukába az meg már neki mindegy. Akiket én ismerek azok meg mind ingyen kapták meg a dokinál.
2009. nov. 3. 16:45
 16/19 anonim ***** válasza:
hát igen,miután megvetted az oltást,a gyártót nem nagyon érdekli hogy mi lesz vele,de ez mindennel így van :D
2009. nov. 3. 17:07
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Gratulálok az önjelölt csodadoktornak, aki magáról megállapította, h h1n1-e volt! Nyithatnál magánpraxist esetleg. Érdekes, nekem az orvos sem tudta megmondani, h milyen influenzám volt. Mert ugyanazok a tünetei mindegyik típusnak. Javaslom, esetleg jelentkezz Nobel-díjra!
2009. nov. 3. 18:30
 18/19 anonim ***** válasza:
48%
előző hozzászóló áldom a kurv@ nagy tudásodat :) erről beszélek már fél órája hogy semmi különbség nincsen a h1n1 meg a normál influenza között -.-' eszed legyen ne étvágyad! ;) h1n1 vagy nem egyre megy mert ugyan az.pont.
2009. nov. 4. 14:23
 19/19 Secu ***** válasza:

Nos,én ezt az ÁNTSZ honlapjáról szedtem le,ami hivatalos,és nem kitalált szöveg.

Egyes vélemények szerint a magyar vakcina kipróbálására és engedélyezésére nem szántak elég időt. Igaz ez?

A világ valamennyi oltóanyaggyártója az Egészségügyi Világszervezettől kapta az oltóanyag-gyártáshoz szükséges vírust.

Az influenza világjárványra való felkészüléskor az Európai Unióban egy gyorsított engedélyezési eljárás kidolgozására

került sor. Erre azért volt szükség, mert a világjárvány leküzdése szempontjából kulcsfontosságú, hogy a védőoltás időben

a rendelkezésre álljon. A Bizottság által engedélyezett vakcinák is un. modell-vakcinákon (mock-up) alapulnak, ahogy a

magyar Fluval P is. Ez azt jelenti, hogy ezek nem teljesen új vakcinák. A világjárványra történő felkészülés idején ugyanis

kidolgozták a technológiát egy potenciálisan világjárványt okozó influenza vírus elleni vakcinára, amely akkor

történetesen a H5N1 influenzavírus volt. Ennek át kellett mennie egy engedélyezési folyamaton. Amikor egy új vírus

megjelenik, akkor csak a vírust kell kicserélni az oltóanyagban, minden más összetevő változatlan marad. Ezt követően

még mindig szükség van különböző ellenőrző vizsgálatokra, de már jóval kevesebbre, mint ha egy teljesen új oltóanyag

kerülne kipróbálásra.

– Kiken és hány emberen végezték el a klinikai vizsgálatokat? Melyek ezeknek a tapasztalatai? Milyen

mellékhatásokat észleltek?

A vakcinák klinikai vizsgálata három csoportban folyt a pilisborosjenői és a veszprémi háziorvosi körzetekben. Ebben

önkéntes felnőttek, 3-18 év közötti fiatalok, valamint 12-36 hónapos kisgyermekek (e két utóbbi csoport szülői

engedéllyel) vettek részt. Többszörös volt a túljelentkezés az új influenza elleni próbaoltásra. A vizsgálat nem embereken

végzett kísérlet, hiszen a kipróbálás idejére az oltóanyag végigment már számos minőségellenőrzési és más vizsgálaton, és

sikerült igazolni az ártalmatlanságát állatoknál. Mellékhatásként maximum az oltás helyén egy kis pirosság, illetve

duzzanat lépett fel, 1-2 esetben tapasztaltak enyhe hőemelkedést. A kipróbálást a felnőtteknél kezdték, a gyerekek azután

következtek, miután igazolódott az oltás veszélytelensége és hatékonysága a 18 éven felüliek csoportjában. Összesen 60

gyereket oltottak be. A gyermek legalább 12 hónapos kellett, hogy legyen, nem lehetett semmilyen krónikus betegsége és

semmilyen fertőzése. A gyerekek csak szülői engedéllyel kaphattak az új vakcinából, amely után az eljárás ugyanaz volt,

mint a felnőtteknél. A védőoltás beadása előtt alapos orvosi kivzsgálás, laboratóriumi vizsgálat zajlott, melyet az oltás

beadást követően többször, majd a legvégén, az oltás beadása után a 21 nappal megismételtek. Ezek alapján igazolták,

hogy megfelelő-e a védőhatás.

Külföldön a gyógyszergyárak egyedi eljárásuk szerint ellenőrzik készítményük hatékonyságát és veszélytelenségét. Kisebb

számban, vagy egyáltalán nem végeznek ilyen jellegű vizsgálatokat, hanem úgynevezett utókövetéssel figyelik a már

beoltottakat.

[link]

2009. nov. 4. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!