Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi a baj ezzel az oltással?...

Mi a baj ezzel az oltással? (H1N1)

Figyelt kérdés
Ma a suliban kaptunk egy papírt, hogy lesz oltás, és engem anyukám be akar oltatni, mert elég beteges vagyok. De egy csomóan azt mondják azt osztályátrsaim közül, hogy ez az oltás hülyeség, semmit nem használ, és ők nem oltatják be magukat, merthogy nincs tesztelve sem... Szóval most jó, hogy be leszek oltva vagy sem?
2009. nov. 3. 14:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%
Én nem ajánlom, Tényleg elkapkodták, nem tesztelték, és hallottam a rádióban, hogy vért hánytak tőle, meg ilyesmi.
2009. nov. 3. 15:02
 2/19 anonim válasza:
73%

Én sem oltatnám be magam. Pont emiatt, hogy nincs tesztelve. Anyukám gyógyszertárban dolgozik, ő is ezt mondja. Ha annyira félt anyukád, oltasson be tüdőgyulladás elleni injekcióval. Ha jól gondolom ez több évig is hatásos. Tudni kell azt is, hogy az emberek nem az influenzába magába hallnak bele, hanem annak a szövődményébe, ami a tüdőgyulladás.

Ha meg nem akarsz szurit kapni, akkor javasold anyukádnak, hogy nézzen utána, gyógyszertárban lehet kapni, biztosan reklámban si láttad már a Multitabs Immuno nevű készítményt. Gyerekek és felnőttek számára is van külön külön. Szerintem ettől semmi bajod nem lesz, nem úgy mint az injekciótól ami nincs kellőképp bevizsgálva.

Vagy csak egyszerűen vegyetek valamilyen vitaminkészítményt.

Egyébként, nem tudom mennyire figyelted a híradásokat. DE. Én azt tapasztaltam, hogy: akik eddig Magyarországon meghaltak, mindnek volt több betegsége is, tehát eleve veszélyeztetettebb volt. Volt egy olyan nő is, aki meghalt rákban, majd nagy piros betűkkel olvastam a neten, hogy meghalt a nem tudom már hanyadik áldozat, aztán a cikkben végül kifejtették, hogy a nő súlyos rákos beteg volt, és csak a boncolás során derült ki hogy H1N1-e is volt. A hisztériakeltésben nagy szerepe van a médiának is.

MEllesleg, ha jól tudom, még mindig az van, hogy a háziorvosoknál ki van írva a rendelőben, hogy csak saját felelősségre adják be, alá is kell írni egy papírt, szerintem nem véletlen.

Szerintem üljetek le és beszéljétek meg anyukáddal.

Én azt gondolom, hogy ez a betegség azokat támadja meg leginkább akik amúgy is betegek, illetve akik nagyon nagyon rossz körülmények között élnek, hisz nekik nem lehet jó , ép egészségi állapotuk.

De nem vagyok orvos, semmi közöm a gyógyászathoz, csak leírtam a saját véleményem.

2009. nov. 3. 15:12
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
én azért nem oltatom magam mert szügségtelen, erős az immunrendszerem és anni eséllyem van belehalni mint a normál influenzába
2009. nov. 3. 15:23
 4/19 anonim ***** válasza:
61%
ha 7-8dikos vagy akkor az hepatitis B nem?
2009. nov. 3. 15:24
 5/19 anonim ***** válasza:
76%
mi is a baj az oltással? Hát mondjuk nincs tesztelve. Nem kell beoltanod magad,itt helyben megesküszöm neked hogy semmi bajod nem lesz a h1n1-től.tapasztalatból írom mert már elkaptam. Az egész egy 2 napos influenza. Ez az oltás meg a média által felfújt sz@r,és az egész arra megy ki h jól járjon a gyógyszeripar. Én kihagyom az oltást,én is kaptam lapot a suliba am.
2009. nov. 3. 15:25
 6/19 A kérdező kommentje:

Ilyet kapunk:

[link]

Vagy ez egy sima influenza elleni oltás? Én nem tudom, a papírra van ráaírva, hogy a világjárvány elleni...

2009. nov. 3. 15:28
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Előző? Honnan tudod hogy H1N1 volt? Kifizetted a 20 000 Ft-ot hogy leteszteljenek, hogy az fertőzött-e meg? Egyébként meg minek oltatjátok magatokat akármi ellen is? Végül is mi az esélyed, hogy agyhártyagyulladást kapsz, vagy gyermekbénulást, vagy ki tudja még mit. Vagy hepatitist? Az ellen mégis elfogadjátok az oltást nem?Szerintem senki ne oltassa be magát semmi ellen mostantól. A csecsemők védőoltásait is szüntessük be.Hátha visszajutunk oda ahol a harmadik világ beli országok tartanak és akkor tesztelhetjük élesben kinek milyen jó az immunrendszere.És a vitaminokat meg az immunerősítőket hogyan tesztelték azt tudjátok? Csak az a különbség, hogy az nem x cégnek hoz hasznot hanem y-nak.Egyébként nálunk is vannak olyan családtagok akik azt mondják, hogy nem adatják be mert minek, hiszen nem járnak olyan helyekre (csak boltba , meg tömegközlekedésen, meg naponta 300 gyerekkel találkoznak munkájuk során), ahol elkaphatnák. Így mi kénytelenek vagyunk a gyerekeket beoltatni, mert az meg ugye ciki, hogy azt mondjuk a mamának, meg a papának, meg az egyéb rokonoknak, hogy ugyan ide ne gyertek, amíg tart az influenza.
2009. nov. 3. 15:43
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
kedves előző válaszoló..nem mentem orvoshoz,mert tudtam hogy az. a tünetek ugyan azok voltak,mint amit orrba szájba terjesztenek szórólapokon meg ilyesmiken. Vagy talán nem is azok a tünetei mikor le van írva 100 helyre ugyan az? Tudtam,hogy lesz olyan aki bele akar halni egy kis influenzába de se baj nem az én dolgom...és inkább szedek vitamint/eszek gyümölcsöt vagy akármit mert nem kell elhinni mindent a médiának...
2009. nov. 3. 16:05
 9/19 anonim ***** válasza:

ja még ennyit hozzá fűznék...nézd meg a videót:

http://www.youtube.com/watch?v=2ZBm--iG-Hs

előző voltam..

2009. nov. 3. 16:15
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
én sem oltatom be magam, sosem oltattam be magam semmilyen influenza ellen, aki egészséges arra ártalmatlan. aki meg beteg az valszeg tudja magáról h beteg (most a betegség alatt vmi súlyosabbat értek, TBC, szívbetegség, ilyesmi)
2009. nov. 3. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!