Fekete széklet lehet has izom edzés miatt?
sokáig volt székrekedésem meg mindig fájt a hasam,csináltam 50 db felülést , reggel arra keltem fel ,hogy éget a hasam belülről + fekete volt a székletem.lehet hogy megsebesítettem belülről..
20 f
Ha égett az inkább gyomorsav túltengésre utal. Emiatt lehet fekély, amiből vér szivároghat. Az emésztőrendszer magasabb szakaszából / gyomor, vékonybél/ származó vér megemésztődik és szurok székletet okoz. Nem függ össze a felülésekkel.
Háziorvosodat keresd fel ! Mond el, hogy székrekedés után volt ez a fekete széklet. Mindkét tünetet figyelembe kell venni.
Jól írják, hogy gyomorégés + fekete széklet aktívan vérző fekélyre utal. Ezzel mindenképp orvoshoz (gasztroenterológia) kell menni és jobb nem időt húzni. A felülésekhez nincs köze.
A másik eset, hogy a feketeséget vas/szén tabletta, vörösbor, cékla esetleg valamilyen véres kaja okozza az egész pedig egyszerű refluxos panasz. De mindenképp az 1. esetet kell feltételezni és azt kell kizárni/megerősíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!