Véres széklet, de nem fáj?
Előljáróban: tavaly aranyerem volt, nem mentem orvoshoz, reparon kúp+kenőcsöt használtam, és elmúlt. Az elején nagyon fájt, és véres volt a székletem is. De ez még tavaly volt.
Most vettem észre hogy megint tiszta vér a székletem, legalábbis élénkpiros színű. Viszont semmi fájdalom nincs, nem érezek se előtte se utánna semmi olyat. Nem is tudom mióta lehet, mert nem szoktam nézegetni.
El fogom menni orvoshoz, csak hát munka végett nem akármikor megyek. 2 héten belül biztos eljutok, addigi is vettem megint reparont, hátha segít. Olvasgattam is, látom hogy sok minden lehet, de (szerencsére) nekem nem fáj semmi, ezért fura. Valami ötletek?
Az aranyértől kezdve a vastagbélrákig aztán bármi lehet. Persze jó eséllyel aranyér, ha már volt, meg gondolom fiatal is vagy.
Ha súlyosabb a helyzet, lehet elküld sebészetre.
a vérvörösen véres széklet a végbél környékéről jön, nem a vastagbélből.
a belső vérzés eredménye koromfekete (szurokszéklet), nem vörös.
ha kitörlés után a végbélhez érintve és néhány másodpercig ott tartva friss vér lesz a papíron, az majdnem biztos, hogy aranyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!