Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Sclerosis multiplexesek!...

Sclerosis multiplexesek! Hogyan lehet ill hogyan tudok fogyni? (Részletek lenn)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egyrészt hiúsági kérdés, de azt is tudom/érzem, hogy képtelen vagyok egyre nagyobb nadrágokat venni. Pszichológiailag van szükségem a fogyásra. Meg persze pénztárca szinten is: kihízok mindent. már csak 2 nadrágom maradt. Minden évben csináltam egy (magamhoz képest) nagy fogyást, majdnem 10 kg ment le rólam. Mozogtam is szépen - most is tudom még ezeket a gyakorlatokat csinálni. És "ésszel" fogytam, nem drasztikusan. Most mindent ugyanazt és ugyanúgy csinálom - híztam!!!!!! Erről az orvosom még nem tudtam kérdezni, akit ez érint, kérem, írjon, vagy van ismerőse, és ez (is) a bajai között szerepel. 100% hogy ez a fogyási képtelenség a betegség miatt van. Nem fogok megbarátkozni, nem tudok, ez még nagyobb stresszfaktor - amit el kell kerülni- Mit tudok tenni????

Ja, majdnem lehagytam, 1 éve szedtem szteroidot, és még abból is le tudtam fogyni, azóta nem kell szednem, csak vitaminokat. (D,E) Fiatal lány vagyok, nincs még gyerekem sem, ez sem lehet ok.

Tényleg nagyon aggódom, hogy csak hízok, közben meg más egészséges ember ennyi fogyózás után már 10est dobna le (ahogy én is régen....).Nem divatolni akarok, elfogadtam magam, de van pár más olyan bajom is, ami szintén gázos, aminek viszont legjobban a sok plusz seúly árt.

Segítsetek, kérlek.

2013. júl. 15. 10:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Elmondom nincs pénzem csodaszerekre csak KIZÁRÓLAG tanácsot szeretnék kérni. A hitem is stabil, azt sem kellene piszkálni. Köszönöm.
2013. júl. 17. 15:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem vagyok Sm beteg, de a barátnőm az, ő is súlyproblémákkal küzd, és sajnos a diétától schub-ja lett. Szóval, ha neki is fogsz, csak lassan és óvatosan, de szerintem konzultáj az orvosoddal, esetlegesen diabetológussal. A barátnőm most steroidot szed, neki is van feleslege, pedig tényleg nem eszik sokat. Azt találta ki, hogy mellőzi a cukros ételeket, és jógázni fog. Este kerüli a vacsorát, vagy könnyebb ételt eszik. Szerintem ha szeretsz úszni, az is jó testmozgás. Fő, hogy ne erőltesd túl magad.

2013. júl. 19. 13:56
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!! rendkívül hasznos volt - csak még egy kérdés: milyen diétát csinált a barátnőd?...

Most úgy csinálom hogy kevesebb a kalóriabevitel mint a felvett, számolgatok de semmi radikális dolog. az úszás kizárva- falun nincs uszoda, képtelen lennék ebben a melegben órákat utazni és pácolódni (ami nagyon-nagyon ártalmas, mert lázas állapothoz hasonló dolgokat produkál)... Még egyszer köszönöm a választ!!!

2013. júl. 19. 19:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Ő is kevesebb kalóriát próbál bevinni. A schub-ja a 90 napos diétával jött elő. A steroidtól ő is meghízott, és nagyon nehezen megy le róla is. Mivel nemrég kezdte, nagyobb sikert még ő sem ért el, de ha már nem mászik rá több kiló, az is fél siker. Lassú fogyásra számít, próbál több zöldséget enni. Szóval biztos nem lesz egyszerű, de azért ha mész kontrollra, a dokinak mindenképp említsd meg. Ha úgy érzed, hogy a kúrától rosszabbul lennél testileg vagy lelkileg, inkább ütemezd át más időpontra. Állítólag a nyár és a nagyon meleg sem tesz túl jót az sm betegeknek.
2013. júl. 20. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha a hited rendben van,akkor jó úton jársz!Minden agyban dől el.Légy erős és kitartó és akkor lassan,de rendeződni fognak a dolgok, hidd el!Kívül,belül!Kitartás!
2013. júl. 27. 02:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalat.

Nem feltétlenül olcsó de nem anyagiakon múlik, én se vagyok tele.

Insumed diétával 30 kilót lefogytam 1 év alatt, közben 2 shubom volt 2 lökésterápiával (feltehetően nem volt összefüggés a shub és a fogyókúra között). Azóta pár kilót felszedtem, hogy abbahagytam. Ilyen az élet.

Lényeg: nem a konkrét diéta lehetett a lényeg, hanem az önfegyelem, a napi több joghurt+tápszer mellett legfeljebb egyszer zabáltam tele magam (de akkor degeszre!).

2013. nov. 24. 21:43
 7/8 A kérdező kommentje:
2 shub egy év alatt és szteroidok?... Ajjaj, ez nagyon durva - biztos h a nagy fogyástól volt - az én dokim óva intett minden radikális fogyástól. Jó, nekem nagyon jönnek a shubok, de még plusz kettő az már kettővel több ami kellene. Köszönöm ezt a választ is.
2013. dec. 23. 13:06
 8/8 anonim válasza:
Én paleolit táplálkozás szerint étkezem 1 éve. 25 kiló mínusz (10 három hónap alatt folyamatosan), amiből 15 a szteroid kezelés után jött fel. Jól érzem magam, energikus vagyok, szeretem ezt az étkezést, nem is akarom abbahagyni és nem volt subom sem. Rengeteget eszem, előtte mindíg csak csipegettem és még mindíg mennek le a kilók.
2014. jan. 29. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!