Milyen tapasztalataitok vannak, a nagyobb dózisú C vitamin segít elkerülni a betegségeket?
Én kevesebbet szedek rendszeresen és nem vagyok beteg.
Mást is kell, illetve lehet tenni és enni a C-n kívül.
Az nekem soknak tűnik, én azt akkor szoktam amikor érzem hogy kezdek megfázni. Amúgy ha nincs semmi bajom akkor csak napi 200-400 mg-ot szedek ha nem felejtem el bevenni :)
Nem igazán szoktam beteg lenni.
A több nem fog segíteni elkerülni a betegségeket, mert a szervezetednek csak annyira van szüksége amennyire és a többtől se fog jobban működni.
Ráadásul a napi ajánlottba, ha az ember bogyók formájában veszi be a c vitamint bele kell kalkulálni, hogy étkezéssel is hozzájut nem kevés c vitaminhoz a szervezeted.
A túlzott c vitamin fogyasztás meg akár káros is lehet. Pl a vesekő egyik leggyakoribb okozója, a kevés folyadékbevitel után.
Szerintem olvass utána.
Én 1000mg-t szedek mindennap de ez érdekes lehet számodra:
"Szent-Györgyi Albert szerint nem is vitaminként, hanem élelmiszerként kellene fogyasztanunk. Azt mondja, tekintsük az aszkorbinsavat háztartási cikknek. Kilós kiszerelésben kellene árusítani, s az üzletekben, egy sorban álljon a cukorral, a liszttel és a sóval. Szent-Györgyi naponta 1 gramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült. A neves táplálkozáskutató, dr. Michael Colgan 5 grammot fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja napi 10-18 gramm volt."
4. válaszolónak köszönöm, utolsónak pedig üzenem, hogy nem a kérdésre válaszolt... Már megint.. :(
Aki szerint 60 mg elég, az szedjen annyit vagy annyit se, ez nem érdekel.
Mindenki higgyen annak/abban akinek/aminek akar, bár nem hit kérdése a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!