Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért nem megy le a lázam?

Miért nem megy le a lázam?

Figyelt kérdés
Három napja fekszem lázasan. A háziorvosom telefonon azt mondta, hogy ha 2-3 napig nem múlik, akkor kell antibiotikum. Ma van a 3. nap, így elmentem az ügyeletre, kaptam antibiotikumot, köptetőt, a diagnózis az orvos szerint kezdődő tüdőgyulladás, a papír szerint meg felső légúti hurutos megbetegedés. A magyar egészségügyet nem itt és most akarom minősíteni, de az már aggaszt, hogy a Rubophen az előző két nappal ellentétben, ma már nem viszi le a lázam.
2013. márc. 31. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezzel nem is tudod minősíteni. Az orvos helyesen járt el, amikor nem adott rögtön antibiotikumot. Ha vírusos fertőzéssel indult,azzal csak ártott volna.Az egyéni szerencsétlenséged az,h pont hosszú hétvégén történt,így hozzá nem tudsz visszamenni.De az ügyelet megoldotta a gondot.
2013. márc. 31. 18:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocs, de én arra gondoltam, hogy kétféle diagnózis merült fel. Bár lehet a kettő ugyanaz. De a kérdés meg nem ez volt, hanem, hogy miért nem megy le a lázam.
2013. márc. 31. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt vettem észre hogy nem akarnak (mernek) normális orvosságot felírni. Régebben pl ha influenzás voltam elmentem az orvoshoz felírta a sumetrolim-ot 4nap és meggyógyúltam most ha elmegyek akkor azt mondja ugyanaz az orvos hogy igyak teát nyomassam az aspirint (marha jó az aspirin de nem erre) meg azokat a sz@r torokfertőtlenítő cukrokat. Így talán 3 hét alatt megyógyulok. Szóval lehet hogy nem volt komoly bajod, de nem kaptál rendes orvosságot és a tüdőgyuszi majdnem kialakult nálad.
2013. márc. 31. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Régen minden kis dologra, egy megfázásra is rögtön írták az antibiotikumokat. Ennek az lett a következménye,h olyan kórokozók fejlődtek ki ,amik ellenállnak a kezeléseknek.

2. A betegségek jó részét vírusok okozzák,amikre nem hat az antibiotikum.

3. A Sumetrolim 30 éve egy jó gyógyszer volt,de a mostani,megváltozott kórokozók zömére hatástalan. Ez kb.olyan,mint manapság a modern autók helyett egy század eleji kurblissal furikáznánk. El lehet vele jutni valahova,csak nem mindegy milyen gyorsan és gazdaságosan.

Úgyhogy,higgyétek el nem kell rögtön antibiotikumokat bekapkodni.

Kedves kérdező! Az esetek zömében(szerencsére)nem alakul ki szövődmény. Úgyhogy felesleges rögtön antibiotikummal tömni valakit. Nálad,sajnos így lett, ezért mondta az orvos,h ha 2-3 nap múlva nem javulsz,akkor el kell kezdeni mást is. A lehetséges tüdőgyulladás szövődmény lehet.

2013. márc. 31. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!