Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » C vitamin vs H1N1? Szerintetek...

C vitamin vs H1N1? Szerintetek ez így jó?

Figyelt kérdés
Sokat buszozom, bejárós vagyok. Valaki mindig tüsszög vagy köhög, így minden tanévben szedek C vitamint. Szerintetek ez segít abban, hogy ne kapjam el az influenzát, a vírusokat és a h1n1-et? Megelőzhetem c vitaminnal, vagy szedjek mást is?
2009. szept. 19. 20:11
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Miért pont a h1n1-től félsz ennyire? Mert most ez a menő?

Igen, a sima c-vitamin jó rá. Ha el is kapod, akkoris 2 nap alatt meggyógyulsz (tapasztalat), de mindegy, azért hidd csak azt, hogy belehalsz vagy minimum rokkant leszel.

2009. szept. 19. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, mert erősíted vele az immunredszered. Amúgy nem csak h1n1 van a világon.
2009. szept. 19. 20:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A c-vitamin a szervezet _egyik_ antioxidáns vegyülete. Közel sem az influenza vírusa ELLEN találta ki az anyatermészet, hanem olyan biokémiai folyamatokban vesz részt koenzimként, melyek segítHETnek a vírusfertőzés leküzdésében. Ezek után szedheted, de önmagában a magasabb c-vitamin bevitel nem garantálja a fertőzés elkerülését (nem. akkor sem, ha napi 1 gramm felett szeded.).

Mellesleg az első válaszolónak igaza van. A H1N1 közel sem olyan veszélyes, mint amilyennek reklámozzák.

2009. szept. 19. 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Sokkal többet tehetsz az influenza ellen, ha gyakran mosol kezet mondjuk a buszozás után. De nem igazán kell aggódni ez az új influenza is ugyanolyan mint a többi semmivel sem gyakoribbak a szövődményes esetek.

A C vit csak segíthet a leküzdésében de meg nem előzheted meg vele a fertőzést. Ha lesz védőoltás akkor kérjél és akkor megnyugodhatsz.

2009. szept. 20. 16:01
 5/6 anonim ***** válasza:
A c vitamin csak egy kisebb támogatás a szervezetednek, én is szedem... Napi 500 mg, ha náthás vagyok (mint pl most) akkor 1000. Igazán semmit nem tapasztalok tőle, de mivel kevés gyümölcsöt eszek, így valamivel pótolni kell a vitaminokat. Esetleg szedhetsz béres cseppet is, az is egy löket a védekező képességednek.
2009. szept. 20. 21:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Bővebb információ:

a

ZeitGeist the Movie-ban, online ingyen nézhető:

[link]

(kb. a 36. perctől...)

2009. szept. 22. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!