Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit csináljak, ha annyira fáj...

Mit csináljak, ha annyira fáj a torkom hogy az is fáj ha nyelek?

Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 08:25
1 2
 11/15 Dorcsyka válasza:
náthás vagyok,fáj a torkon ha iszok is picikéket kell nyelnem,nagyo roszz akkor iszok mézes teát az bevállik? :/
2014. okt. 23. 19:51
 12/15 anonim válasza:
Nekem is ilyen problémám van, és alig tudok enni ez miatt. Teát iszok citrommal, de az is fáj. Ezekkel körülbelül mikor múlhat el a torokfájás?
2014. nov. 15. 09:58
 13/15 anonim válasza:
Nurofen, dorithricin(ebből 2 -3 óránként szerintem vehetsz be egyet)
2017. aug. 20. 08:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam is ez van,én septofort-ot szedek,de nem nagyon segít,most veszünk majd strepsil-et meglátjuk hat-e

Nek a nurofen szokott segíteni attól

jobb kedvem lesz,de hát én még gyerek vagyok.

De most eszek húslevest(az gyógyító hatású)

Próbáld ki ezeket ,holnap nem megyek suliba...

2019. jan. 27. 21:04
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha annyira fáj a torkod, hogy már nyelni is fáj, az valóban nagyon kellemetlen lehet. Ilyenkor fontos, hogy enyhítsd a fájdalmat, és megpróbálj gyorsan javulni. Itt van néhány dolog, amit tehetsz:

Először is, próbálj meg minél több meleg folyadékot fogyasztani. A meleg tea, például kamilla vagy mézes citromos tea, segíthet enyhíteni a fájdalmat. A méz különösen hasznos lehet, mert antibakteriális tulajdonságai vannak, és nyugtatja a torkot.

Gargalizálj meleg sós vízzel. Keverj össze egy teáskanál sót egy pohár meleg vízben, és gargalizálj vele több alkalommal naponta. Ez segíthet csökkenteni a gyulladást és enyhíteni a fájdalmat.

Ha van otthon torokfertőtlenítő spray vagy cukorka, azokat is használhatod. Ezek ideiglenesen csökkenthetik a fájdalmat és segíthetnek a torok irritációjának enyhítésében.

Próbálj meg pihenni, és kerüld a hangos beszédet vagy éneklést, mert ezek tovább irritálhatják a torok nyálkahártyáját.

Ezen kívül fontos, hogy hidratált maradj, tehát igyál sok vizet, és kerüld a dehidratáló italokat, mint például a koffeintartalmú vagy alkoholtartalmú italokat.

Ha a fájdalom nem enyhül, vagy súlyosbodik, érdemes orvoshoz fordulni, mert lehet, hogy valamilyen fertőzés vagy gyulladás áll a háttérben, amit kezelni kell. De ezek az otthoni módszerek általában segíthetnek a tünetek enyhítésében.

szept. 5. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!