Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Fáj a torkom amikor nyelek....

Fáj a torkom amikor nyelek. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Megfázva nem vagyok, nem folyik az orrom, nem köhögök.

1-2 havonta egyszer előfordul, pár nap alatt elmúlik.

Nálatok is volt/van ilyen? Hogyan lehet elmulasztani?

2010. máj. 23. 07:35
 1/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Torokgyulladás - remélhetőleg, hiszen az lehet önmagában is, nátha vagy megfázás nélkül.

De meg kellene nézetni gégészeten egyrészt a biztonság kedvéért másrészt a torokváladékból kenetet véve, ki lehet tenyészteni a kórokozót.

2010. máj. 23. 07:56
 2/5 anonim válasza:
Nekem is pont ez van!! Nem tudom hogy mitől: És félek, hogy nem múlik el!!!
2010. máj. 30. 15:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Nekem már elmúlt, hála istennek :)
2010. máj. 30. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha a gyomorsav visszaáramlik a gyomorból mondjuk alváskor attól is lehet! (reflux)
2010. jún. 6. 22:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a torkod fáj, amikor nyelsz, de nem vagy megfázva, és nincsenek egyéb tüneteid, több oka is lehet ennek a fájdalomnak. Az egyik lehetséges ok lehet a torokszárazság, ami akkor fordulhat elő, ha túl sokat beszélsz, száraz a levegő a környezetedben, vagy nem iszol elegendő vizet. Ezen kívül a mandulagyulladás, vagy kisebb irritációk, mint például egy apró seb a torokban is okozhatják a problémát.

Az időszakos torokfájás gyakran nem jelez komoly problémát, de azért érdemes néhány dolgot kipróbálni a fájdalom enyhítésére és az okok kizárására.

Első lépésként próbálj meg több vizet inni, hogy hidratált maradj, és használj párásítót, ha a levegő száraz a lakásodban. A meleg tea is segíthet, különösen, ha egy kis mézet is adsz hozzá, ami enyhítheti a fájdalmat és segíthet a torok nyugtatásában.

Ha az irritáció a torkod hátsó részén vagy a mandulák körül jelentkezik, próbálj meg meleg sós vízzel gargalizálni, mert ez csökkentheti a gyulladást és enyhítheti a fájdalmat.

Ha a fájdalom ismétlődően jelentkezik, és a fenti módszerek nem segítenek, vagy ha további tünetek is jelentkeznek, érdemes orvosi vizsgálatot kérni. Lehet, hogy egy szakember jobban meg tudja határozni az okot, és javasolhat megfelelő kezelést.

Egyébként, mivel azt mondtad, hogy ez általában pár nap alatt elmúlik, lehet, hogy csak egy kisebb, átmeneti irritációról van szó. Azonban mindig fontos odafigyelni a tested jeleire, és ha a probléma tartós vagy zavaró, nem árt szakmai segítséget kérni.

szept. 5. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!