Milyen vitamint szedtek az egészségetek megőrzésére? Ajánlanátok készítményeket amik nektek bevált?
14:36 os vagyok megint, és egyetértek 14:44essel, ez a táplálkozás nagyon jó, és teljes értékű!De akkor sem fedezi a napi szükségletet szerintem!
Mondjuk az is kérdés, hogy kinek mi a napi szükséglet...tegnap valaki azt írta, hogy 1000mg fölött a C vitamin kikristályosodik az izmokban, meg a májat károsítja, vagy a vesét, nem emlékszem pontosan.Na szerintem ez hülyeség.napi 2-3000mg C vitamintól sem lesz semmi baja az embernek, sőt!
De így van ez a többi vitaminnal!Sokan írják, hogy az A vitamint főleg terhesség alatt nem lehet pluszban szedni, mert kárt okozhat, de van egy csomó olyan nő, akik a terhesség alatt végig szedték Lenkeinek a vitaminjait, abban meg van A vitamin is, és teljesen egészséges babájuk született!
Szerintem sok szédítés van ma!Nem véletlen, hogy kevés az ajánlott napi vitaminbevétel szintje, hiszen ha az emberek átlagban több vitamint szednének, nem kéne annyi gyógyszert szedniük, ez viszont a korrupt gyógyszeriparnak nem jelentene biztos jövőt!
Kérdezőnek:
Jaj istenem, jellemző 21. századi kérdés ez. Szóval semmi, vagy csak minimális készétel, konzerv, készsaláta, felvágott, gyümijoghurt, puding, túrókrém stb. Helyette: barnarizs, krumpli, brokkoli, káposzta, kelkáposzta, padlizsán, sárgarépa, paprika, paradicsom, uborka, hagyma, gomba, citrom, narancs, alma, körte, kivi. stb., ami van. És figyelj oda, hogy érett és friss legyen. Ha húst akarsz, akkor az is legyen valós hús, de inkább baromfi és hal. Ezen kívül tojás, tej, de lehetőleg a tej és a tejtermék se pasztőrözött vagy feldolgozott legyen, mert az kiöli az értékes baktériumokat és vitaminokat.
Az alapvacsora pl. nálam valamilyen párolt zöldség (mikróban percek alatt megvan) tofuszósszal, amit szintén én állítok elő pár perc alatt tofuból, joghurtból, kis olivaolajból, fokhagymából, fűszerekből. Ez így egy kicsit melósabb élet, de megéri. Most nem tudok itt mindent leírni, de nézz utána, érdemes erre átállni. És hát nem akartam eddig dicsekedni, de én is úgy érzem, hogy teljesen jól vagyok. Mielőtt nem így táplálkoztam, sokkal gyengébbnek, kevésbé energikusnak éreztem magam, többet voltam megfázva stb.
Kérdező:
Még mindig nem érted. Válasszuk mát el az élelmiszereket meg az élelmiszeripart! Az élelmiszeripar termékeiben nincs semmi, csak zsír (ebből is a legrosszabb fajta), cukor, vegyszer meg só. A valós élelmiszerekben meg nem ezek vannak. Még hogy ne lenne elég vitamin az őszi-téli élelmiszerekben? Ott van a cékla (magas a C-vitamin tartalma, nyersen is ehető), a feketeretek, a zeller, a sárgarépa, a citrom, a narancs, az ananász (ha elég érett), a savanyúkáposzta, a spenót, a kelbimbó, a hagyma és hát a paprika is elég jó télen is. Na és alma, körte, egyebek. Ha ez utóbbiak nem is C-vitamin bombák, azért sok kicsi sokra megy, és a többi említett élelmiszerrel együtt teljesen kielégítőek. Komolyan gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!