Orális szextől lehet kapni tüszös mandulagyulladást?
Hát elég nehezen tudom elképzelni.
Max. akkor, ha a srácot lecumizta egy gyulladt torkú maca mielőtt te kerültél sorra és a kettő között nem mosta meg...
Gondolom csókolóztál is vele, nem csak lecumiztad. A csóktól már inkább elkaphattad.
De azt is tudni kell, hogy nem minden tüszős mandulagyulladás, ami annak tűnik. Létezik pl. a mononukleózis, amit csókolózástól lehet kapni (de nem csak attól, én valószínű fogászaton szedtem össze, az albérlőm meg tőlem, pedig biztosíthatlak, hogy nem puszilgattam), nekem féloldali tüsző jött ki az egyik mandulámon, de furcsa volt, hogy mennyire nem fáj. A nyaki nyirokcsomóm is megduzzadt, később több is. Aztán láz, nekem nem túl magas, de általában nagyon magas lázzal jár. És baromi rosszul voltam. Kellett 1 hónap, mire helyrejöttem. Vérképből célzott vizsgálattal kimutatható. Gyógyszer nincs rá, az immunrendszer magától győzi le. Fiatalok közt viszonylag gyakori. Megijedni nem kell tőle, de komolyan kell venni, mert májgyulladással is jár, nem szabad emelni nehezet, mert a lép is sérülékeny. És annyit kell pihenni, amennyit csak lehet.
Persze lehet hogy tüszős mandulagyulladásod van. Akkor stornó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!