Ugye ettől nem lehetek HIV pozitív?
Abban az esetben, ha a vére, vagy bármelyik testnedve nem érintkezett a tieddel, nincs semmi félnivalód.
Fertőzés szempontjából veszélyes testnedvek: vér, ondó, hüvelyváladék, anyatej.
Fertőzés szempontjából veszélyes érintkezésmódok: közös tűvel intravénás drogozás, védekezés nélküli anális, vaginális, orális szex, testbe hatoló vérzést kiváltható cselekvések.
Fertőzés szempontjából veszélytelen testnedvek: izzadtság, könny, nyál, vizelet, széklet.
Fertőzés szempontjából veszélytelen érintkezésmódok: puszi, kézfogás, smárolás, közös pohár, evőeszköz használat, ölelés, tüsszentés, együtt utazás.
Ha igen, akkor menj vérvételre, de még nem most.
Az ellenanyag-termeléshez időre van szüksége a szervezetednek (a különböző kórokozókkal szembeni antitest-képzés véglegesen 12 hét alatt zárul le), ezért egy megfertőződést megbízhatóan csak 4 - 12 héttel később tudnak kimutatni.
Forrás: [link]
jaj, hát elhiszem, hogy aggódsz, de én sem gondolnám, hogy így el lehet kapni. ahhoz a véráramodba kell kerülnie a fertőzött vérnek, ondónak, hogy elkaphasd. ha leöntenek HIV-es vérrel sem kapod el, hacsak nem sebes valamid vagy nem folyik a szemedbe.
de én is azt javaslom, hogy menj el a háziorvosodhoz, vagy egy kórházba, kérdezd meg, mikor lehet tesztet végeztetni ezesetben, és csináltasd meg.
ha pedig párkapcsolatban élsz, szerintem amíg a teszt eredménye nincs a kezedben, jobb, ha védekeztek.
nem azért, mert sztem AIDS-es, vagy, egyszerűen elővigyázatosságból.
Ha megszúrtad volna egy tűvel, és aztán azt a tűt magadba szúrtad volna, akkor is csupán 0,3% esélyed lenne a fertőzésre.
Nem kaptad el, ne aggódj.
De addig úgy sem fogsz megnyugodni, amíg nem mész el tesztre, szóval 4 hét múlva menj el szűrésre. Ingyenes és anonim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!