Mit csináljak addig? (hüvelygomba)
Ha fertőzésed van, azonnal menj és ne várj, sürgős esetnek minősül, időpont nélkül fogadnak vele a nőgyógyászaton!
A Canesten több okból sem jó a te esetedben, egyrészt mert csak candida gomba által okozott fertőzésekre jó és ha neked nem csak azzal a gombával van dolgod, akkor nem fogsz helyrejönni.
A másik pedig az, hogy egy körültekintő orvos csinál tenyésztést, hogy kiderüljön milyen kórokozó van a hüvelyedben és ha te a tenyésztés előtti napokban bármilyen gombaölőt használsz, eredménytelen lesz a tenyésztés.
Kívülről kenheted Canesten krémmel, az jó lehet addig is, míg holnap orvoshoz kerülsz és az nem befolyásolja a tenyésztés eredményét sem.
Amúgy nem feleslegesen akarlak orvoshoz küldeni, csak saját tapasztalat alapján írtam.
Nekem volt olyan, hogy pont péntek délutánra jöttek elő a hüvelygomba ismerős tünetei, de hová rohanjak ugye péntek délután, nálunk olyankor már nincs rendelés a nőgyógyászaton, így elmentem a patikába és vettem én is Canesten combit. Nagyon jó volt, 3 nap alatt rendbe is jöttem...vagyis gondoltam én. Ugyanis a 4. nap lett egy vizenyős folyásom, kb. mintha bepisilnék. Mentem is egyből a nőgyógyászatra. Kérdezi tőlem az orvos, hogy honnan vettem én, hogy candida gomba által okozott fertőzésem van és nem más, mert hogy a Canesten csak arra jó? Mondtam, hogy nem vettem én sehonnan, de péntek délután az volt az egyetlen esélyem.
A doki hiába csinált tenyésztést, eredménytelen lett a kúp miatt, de ezt mondta is, hogy valószínűleg ez lesz, így kaptam tablettát, ami széles körű gombás fertőzésre volt. Illetve nem csak én, hanem a férjem is.
Ha neked is van párod, akkor neki is kérj kezelést.
Illetve a kezelés végén használj hüvelyflóra helyreállító tablettát vagy kapszulát helyileg, hogy ne jöjjön újra vissza, mert a gombaölő fel fogja borítani a hüvelyflórádat!
Jobbulást kívánok!:)
Ez durva! Pedig ez is sürgősségi ellátás alá tartozik, mivel ha nincs kikezelve, komoly gyulladást is tud okozni. És nem csak a szeméremtesten, hanem belsőleg is.
Én a te helyedben beszélnék a betegjogi képviselővel, mert el kellett volna, hogy lássanak!
Amúgy ebben az esetben akkor tényleg próbáld meg a Canestent, remélem segíteni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!