Ugye ha ennyi ideig sült bent a sütőben a tojásos étel, akkor nem lehet már baja a tojásnak?
Olyan életet sütöttem, ahol a felvert tojásfehérjét és a tojássárgáját( plusz tejföl, mustár sajt) a végén keverem össze, ráöntöm a húsra és így sütöm ki a sütőben.
22 perc után ránéztem, a teteje szépen aranybarnára sült, a széle már picit feketedett is, így kivettem hogy kész. Alul kicsit folyósabb volt ez a tojásos szósz, de finom íze volt, nem volt nyers az biztos szerintem.
Sajnos a 2,5 éve lányom mikor nem néztem oda belenyalt rendesen, és most azon kattogok nehogy neki baja legyen.
Én 3 órája ettem, semmi bajom még.
Lehet túlaggódom de valaki nyugtasson már meg, hogy 22 perc közepes sütés mellett(kb 180 fokos és jól bemelegített sütőbe) biztos szalmonella mentes lett, ha véletlen az is lett volna tojás!!!
A salmonella 60 fokon 3 perc alatt elpusztul ha jól tudom. De így aztán biztos. Más baja nem nagyon lehet.
Nem kell ennyire félteni a gyereket, főleg nem ilyenektől.
22 percen 180 fokon csak a hőálló bacik bírják
namármost a szalmonella rendelkezik hőálló részecskékkel
abban bízz, hogy nem szalmonellás
ha szalmonellás tojás még akkor se biztos ha elégeted.
de miért gondolod hogy szalmonellás volt?
A magyarországi csirke állományok 70 %-a szalmonella fertőzött, ezért nem eszünk sehol semmilyen körülmények között nyers csirkehúst. A tojásba nem feltétlen jut át a kórokozó a madárból.
Ha szerintetek szalmonella mindent túl él, akkor hogy nem lett a fél világ szalmonellás a sült csirkétől. Baromság.
Ennyitől tuti elpusztul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!