Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kell félnem az influenzától...

Kell félnem az influenzától (h1n1)?

Figyelt kérdés
Könnyezik a szemem, általánosan rossz a közérzetem, "érzem,hogy beteg leszek", nyomott vagyok, és fújom az orrom is. Annyira beijedtem mosta járványtól, a tv-ben is csak ezt látni, hogy mennyire durva lehet. amúgy 20 éves vagyok és lány, ha ez számít. lehet, hogy ez inflienza, vagy h1n1 ? vagy feleslegsen parázok?
2013. jan. 13. 17:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha időben elmegy az ember az orvoshoz és kezelteti magát, nem csak legyint a betegségre, akkor nem kell aggódni. Amúgy meg sima influenzába éves szinten többen belehalnak, mint a h1n1-be, csak halkan megjegyzem. És akkor sem maga a vírus a veszélyes (amúgy a vírusra nincs gyógyszer, azt a szervezet maga győzi le, vírusos megbetegedés esetén csak tünetenyhítő gyógyszerek szedése van), hanem ha nem foglalkoznak vele és eldurvul.

Figyelj a tünetekre és ha valami konkrét kialakul, akkor menj orvoshoz és akkor majd ő elmondja, mi a további teendő, milyen gyógyszereket kell szedned.

2013. jan. 13. 17:49
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha lázad is lesz, menj orvoshoz. Egyébként ha majd meggyógyulsz érdemes lenne beoltatni magad. Sok ember élete megmenthető lenne, ha legyőznék az emberek a lustaságot vagy a tűtől való félelmet.
2013. jan. 13. 17:53
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A második kommentelőnek üzenem, hogy sem lusta nem vagyok, sem pedig a tűtől nem félek, a rémtörténetek, bénulások és egyebek miatt nem oltatom be magam.

2013. jan. 13. 17:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Azért kell beoltatnia magát, mert pl a H1N1 pont a fiatal felnőtteket támadja meg és okoz szövődményeket. Tőlem mindenki elmondhatja a véleményét rendesen, de az ilyen gyökerezést kikérem magamnak. Gondolom a terhesen meghalt pár anyukákat is legyökerezed, akiknek most a családja bánhatja, hogy nem oltották be magukat?

Kérdező, nem konkrétan rád gondoltam, hogy lusta vagy, de az emberek többsége inkább hisz a hisztéria keltésben, mint az ész érvekben. Ha valami félelmed van beszélj az orvossal és megmondja ha nem tanácsolt az oltás.

2013. jan. 13. 18:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az egész h1n1 dolog mindössze egy médiaszenny. Sima influenzába is halnak meg emberek sajnos, most ezt találták ki, hogy mindenhol fújják ezeket a statisztikákat.

Nekem gyenge az immunrendszerem, köszönhetően a mai modern orvostudománynak.

Nagyon sokat vagyok influenzás és köszönöm szépen többet nem kérek belőlük. A vakcinájukból se. Tönkretették a szervezetem, tovább nem engedem nekik rombolni.

Már más úton kezelem ezeket a betegségeket és egyre jobban erősödök.

Ja és amúgy élek!:) Pedig ennyi indluenzából biztos volt h1n1 is.

2013. jan. 13. 19:12
 6/10 anonim ***** válasza:

A védőoltásokkal nekem sem az a bajom, hogy félnék a tűtől vagy lusta lennék. Csak ha az ember beoltatja magát, annak kell egy kis idő, amíg kifejti a hatását. És ha pont ebben a rövid időszakban találkozik valaki a vírussal, akkor nem hogy nem tud ellene védekezni, hanem sokkal nehezebben gyógyul ki belőle, mint aki nincs beoltva, csak szimplán elkapja.

Illetve az is elgondolkodtató, hogy miért csak az influenza vírus közeledtével lehet csak az embernek beoltatnia magát, miért nem lehet ősszel, amikor már tutira kifejti a hatását, mire ideér az influenzaszezon. Pont azért, hogy megérje egyes embereknek.

És sok kismama meg nem kismama sem azért halt bele a h1n1-be vagy sima influenzába, mert elkapta, hanem mert nem foglalkozott a betegséggel, elhanyagolta és szövődmények alakultak ki. Azért az influenza és a h1n1 nem halálos betegség, csak annak, aki lusta orvoshoz menni. Nem lusta beadatni a védőoltást, hanem lusta orvoshoz menni.

Illetve nem csak influenza vírus van, hanem számos más vírus vagy bakteriális fertőzés, amibe ha el van hanyagolva, szintén bele lehet a szövődményeibe halni és nincs rájuk védőoltás.

De ennek ellenére, aki beadatja, az ő dolga. Ha szerencséje van és a nem védett időszakban nem fertőződik meg, akkor nagyon jól teszi. Ha meg nincs, akkor meg megfogadja, hogy soha többet (én elég sok ilyen emberrel találkoztam).

2013. jan. 13. 19:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez tényleg így van, ahogy írták felettem.

Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik lazán bemennek dolgozni influenzás tünetekkel. Hónapokig húzzák, szenvednek, néha bevesznek 1-1 fájdalomcsillapítót. Lehet a tűréshatáruk magas, jól bírják a fájdalmat elviselni, de a szövődmények könnyen alakulnak...

2013. jan. 13. 19:36
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, megnyugodtam egy kicsit :) szóval akkor csak nem kell elhanyagolni.
2013. jan. 13. 20:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Feleslegesen parázol. A világon minden évben több millió ember kapja el az influenzát, és legalább minden második meg is gyógyul.
2013. jan. 13. 22:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Minden második? Ez elég rémes arány lenne :D
2013. jan. 13. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!