Vékonybél rákot mivel lehet jól diagnosztizálni?
Figyelt kérdés
Fél éve vannak mindenféle hasi és főleg alhasi panaszaim (székrekedés, duzzadt alhas), volt vérvételem, ultrahang, gyomor és végbéltükrözés, és emiatt a doki azt mondja hogy más nem igazán lehet mint ibs, pedig a tüneteim alapján simán lehetne vékonybélrák. Ezt milyen vizsgálatok mutatják ki legmegbízhatóbban? Érdemes megnézetni nem?2013. jan. 12. 21:52
1/7 anonim válasza:
CT vagy MR. Ha félsz persze, hogy érdemes. És megnyugszol.
2/7 anonim válasza:
Megfelelő indok nélkül nem fognak neked CT-t vagy főleg MR-t csinálni, ezek nagyon költséges vizsgálatok. Amennyiben a szakorvosod úgy látja a leleteid alapján majd dönt.
3/7 A kérdező kommentje:
És mi az ami indokolja ha az előbbiek amiket felsoroltam negatívak, viszont a tünetek alapján nem zárható ki?
2013. jan. 12. 22:09
4/7 anonim válasza:
A vérkép jelezhet olyan eltéréseket ami utalhat rákra. De ezt az orvosod tudta volna ha vmi nem stimmel.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem, és köszi :)
2013. jan. 12. 22:16
6/7 anonim válasza:
Pécsett például a Rét u. 2 alatt van fizetős MR vizsgálat is. Ugyanis szerdán voltam és láttam az árlistát. Belgyógyász ad beutalót hasi MR vizsgálatra, ha elmondod a tüneteid. A háziorvost hagyd ki ebből, csak összezavarná a sok infó. :)
7/7 anonim válasza:
Tumor-marker vizsgálat vérvételből, de ez nem 100-os. Daganat esetében az egyetlen biztos diagnózist felállító módszer a szövettani mintavétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!