Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért nem gyógyulok meg végre?

Miért nem gyógyulok meg végre?

Figyelt kérdés
Kb. 2 és fél hete betegedtem le. Fájt a torkom, a mandulám bedurrant, alig bírtam nyelni, fájt a hátam, a karjaim, izületeim. Akkor kaptam antibiotikumot, meg elkezdtem C-vitamint szedni. A probléma az, hogy még mindig nem gyógyultam meg. A torkom ugyanúgy fáj, feküdni alig tudok, mert egyből köhögök. Fájnak az izületeim, mindenem. Szerintetek mi ez és mit tegyek, hogy elmúljon végre??
2013. jan. 9. 23:26
 1/6 anonim ***** válasza:
dokihoz menj vissza, ír más gyógyszert, vagy továbbküld más vizsgálatokra.
2013. jan. 9. 23:35
 2/6 anonim ***** válasza:

C vitaminból mennyit eszel?

D vitamin is abszolút fontos lenne mellé, télen pláne!

Nem jött össze a gyógyszer, és itt van az a pont hogy vaktában, fölöslegesen szedtél be gyógyszert. Vagy rezisztens baktériumra, vagy baktérium ellenes szert szedtél talán nem is bakteriális fertőzésre. Ilyenért már lehet bosszankodni..

C vitaminból lehet enni 2-3 - 5 grammot egy nap.

D vitaminból 10 000 NE mennyiség abszolút ajánlott, főleg hogy napon semennyit nem vagyunk télen, és azt is 25 réteg ruhában..

Sok folyadékot fogyassz, a torkot lehet alkohollal, sós vízzel pucolni és nem ártana az orvosi kontroll. Bár mivel még nem haltál meg, ez mutatja hogy kitart a tested. Simán lehet esély rá, hogy a több vitaminnal erőre kapsz.

Még annyit, hogy:

az immunrendszerünkre nem kis plusz munkát hárít a gabona, tejtermék fogyasztás. Ezek nélkül még a végén teljesen hatékonyan működne a szervezetünk, és ez kihatna a fertőzésekkel szembeni ellenállásunkra is, na! :)

Jobbulást!

2013. jan. 10. 01:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Mivel ez egy vírus-fertőzés, az ATB erre nincsen hatással. A doki azt azért írta fel, hogy ne kapj még baktérium fertőzést is. ATB-re illik valami probiotikumot is szedni, de a vírust ki kell izzadni, kiheverni. Sok folyadék, vitamínok és a tokod öblögetni. A köhögésre is vannak szerek. Nézz körül a neten, vagy egy jó patikában adnak tanácsot.
2013. jan. 10. 07:50
 4/6 A kérdező kommentje:
2500 mg-ot szedek a C-vitaminból naponta.
2013. jan. 10. 16:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Az már korrekt mennyiség.
2013. jan. 10. 16:34
 6/6 A kérdező kommentje:
A doki mondta, hogy szedjek minimum ennyit.
2013. jan. 10. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!