Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az uszodaszemölcs azért van,...

Csillagok kérdése:

Az uszodaszemölcs azért van, mert nem megfelelően fertőtlenített az uszoda vize? Elég ijesztő, hogy az osztályban több mindenkinek is lett, és az úszás a testnevelés tagozaton (is) kötelező.

Figyelt kérdés
Mit lehet tenni, mert azt olvastam, hogy nem múlik el nyomtalanul. Hogyan lehetne megelőzni, hogy ne legyen sehol, főleg ne arcon?

2012. okt. 24. 17:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem a talpamon volt és az itthoni kezelgetések miatt elterjedt a családban is, leginkább kezekre.

Anno a doki azt mondta, hogy ez nem a víz, hanem a mezitláb mászkálás. Ha már egy szemölcsös gyerek mászkál mezitláb és ott hagyja mindenhol a "nyomát", akkor jó eséllyel más is elkapja és ez így terjed szépen emberről emberre.

Nálunk is kötelező volt az úszás és emellett versenyszerűen is űztem, tehát sok időt töltöttem medencében. Az egész sarkam szemölcsös lett úgy, hogy azt mondták ezt mostmár műteni kell, mert brutálisan néz ki. Elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, aki szintén elborzadt. Immunerősítőt írt fel és egy ecsetelőt, amivel be kellett kenni, majd másnapra attól elhalt a felső réteg, le kellett kaparni, majd újra kennni és a kettő kombójával gyönyörű szépen elmúlt fél év alatt mindenki legnagyobb meglepetésére. Nyoma sincs, tehát nem kell ettől annyira betojni! :) Azóta eltelt legalább 10 év, azóta is sok időt töltök az uszodában, de nem jött ki újra!

2012. nov. 24. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!