Dermatitiszem lehet? Hogy lehet elűzni? Mit tegyek? Nagyon fáj!
Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, és egy ideje folyamatosan megtámadja a tenyeremet vörös foltok és apró pici hólyagocskák,van amelyik feltöltődik folyadékkal, van amelyik annyira pici hogy nem,de ha megnyomom, nagyon fáj. Éjjelente nem tudok aludni napok óta, állandóan viszket.Voltam már bőrgyógyásznál vele,a szemem közé vágta, hogy ő ilyet még nem látott,pedig magándoki volt,nem mentem vele sokra. Holnap azért elmegyek egy másikhoz,mert nagyon fáj,kibírhatatlan.Utána olvastam sok helyen,a tünetekből gondolom,hogy dermatitisz, sajnos konkrét kezelést nem írtak rá,se gyógyszert,csak bőrgyulladáscsökkentőt,gondolom nem szüntethető meg hosszú távon,ezért is jön elő folyamatosan,de eddig el szokott tűnni 1-2 nap alatt magától,most meg nem.Mitől lehet? Valami jó módszertt tud valaki?2009. aug. 9. 09:23
1/3 anonim válasza:
A dermatitis=bőrgyulladás. Sok fajtája van (pl. kontact dermatitis...stb), nehéz megállapítani mitől jelenik meg, de a bőrgyógyászok elég jól tudják szerintem kezelni. Nekem allergiától szokott kijönni.
3/3 anonim válasza:
Nekem ez gyerekkorom óta folyamatosan volt, kb 18 éves koromig.. (8 évig szenvedtem miatta)csak nyáron jött ki általában, voltunk mindig az orvosnál, de nem mondott rá semmit. Hozzátartozott hogy állandóan izzadt a tenyerem. Felírtak fenistil tablettát meg kenöcsöt azzal kezeltek úgymond.. nem sok sikerrel. A tabletta az elején még segített, később amikor idősebb lettem elmentem úgy az orvoshoz hogy adjon allergia tesztre beutalót, mert náthás is voltam. Kiderült hogy mindenre allergiás vagyok (a pollenektől kezdve állatszőrre) felírtak gyógyszert, és azóta amióta elkezdtem szedni elmúltak teljesen a kiütések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!