Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lelkiismeret-furdalásom van!...

Lelkiismeret-furdalásom van! Lógtam VAGY nem lógtam a suliból?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy hétvégén elkaptam a bátyámtól egy ilyen náthás.torokfájásos valamit. Hétfőn folyt az orrom, de nem volt vészes. Tegnap meg már vészesen folyt az orrom. Épp, hogy kifújtam, már fújhattam megint, emellett elég gyenge voltam.

Ma hajnalban, mikor felkeltem, be volt dugulva az orrom, és köhögni kezdtem, meg a torkom is fájt, a közérzetem se volt a legjobb, kimerültnek éreztem magam. Anyának mondtam, hogy csak a mai napra, erre az egyetlenegy napra írjon igazolást. Viszont, aludtam egy órát, és az orrdugulás is elmúlt, a torkom is alig fáj, a közérzetem is megjavult, és köhögni is csak kissé köhögök. Olyan lelkiismeret-furdalásom van, hogy itthon ülök, közben pedig szinte teljesen jól vagyok. :/

14/L

2012. szept. 26. 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ha jól vagy, és nem mentél suliban, az lógásnak számít, de viszont az jó, ha belátod, hogy nem kellett volna otthon maradnod. Viszont ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert előtte tényleg beteg voltál, mikor Anyukáddal írattad az igazolást. Minden elképzelhető jót kívánok Neked, és azt, hogy soha ne legyen semmi bajod az életben!!! :)
2012. szept. 26. 09:40
 2/9 A kérdező kommentje:

de én nem akarok lógni!!!

nem akarok strébernek tűnni, de iszonyú kellemetlen érzésem van emiatt, hogy aludtam egy órát pluszban, és már (majdnem) jól vagyok, csak enyhe tünetek vannak...

lehet, hogy tényleg a fáradtság miatt voltak erősebbek a tünetek, mert elég keveset aludtam a héten.

2012. szept. 26. 09:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Most már mindegy. Ezen már ne bánkódj! :) Minden elképzelhető jót kívánok Neked!!! :) Első voltam.
2012. szept. 26. 09:43
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. szept. 26. 09:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor menj be és mond el a tancsinak szó szerint ezt.
2012. szept. 26. 09:48
 6/9 anonim ***** válasza:
No para. A betegségek ilyenek: kicsit pihensz és jobban vagy. Közben meg nem. Szerintem feküdd végig a napot, igyál sok vizet, teát, gyümölcslevet.
2012. szept. 26. 09:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem számít lógásnak, hiszen a plusz egy óra alvás nélkül lehet, hogy most nem lennél ilyen jól. Ha egész nap csak köhögnél-tüsszögnél-orrot fújnál az osztályban, akkor te se tudnál figyelni és a többieket is zavarnád. Betegség utáni egy-két nap is szokott lenni olyan, hogy bár alapvetően jól vagyok, nagyon gyorsan elfáradok és 2-3 óránként le kell feküdnöm pihenni. Ez se kompatibilis az iskolába menéssel. Ráadásul reggel, mikor döntened kell, még nem tudod, hogy leszel napközben.

Ezért szerintem nem lógás. De ha jól vagy, akkor most bepótolhatod a rég halogatott feladatokat - takarítás, rendcsinálás, ablakpucolás (én tegnap mostam le, közelről nézve kissé foltos, de mégis gyönyörű lett), idegen szavak gyakorlása, idegen nyelvű könyv olvasása... És persze délután hívd fel az egyik osztálytársad és kérd el a leckét, meg hogy mit kell megtanulnod a könyvből.

2012. szept. 26. 09:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Napközben mindig mérséklődnek a tünetek és jobban érzi magát az ember, mint korán reggel, közvetlen ébredés után... De attól még beteg vagy hogy most jobban érzed magad! Reggel nem érezted jól magad ezért otthon maradtál. Nincs ezzel baj. Ne érezd ezt lógásnak, mert nem az!

Inkább feküdj otthon az ágyban, igyál sokat, pihenj, hogy holnap még jobban legyél. De ne idegeskedj mert azzal csak vissza esel a betegségbe! Lazítsd, élvezd hogy van egy szabad napod csak magadra.

2012. szept. 26. 10:02
 9/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! :)

pihenek is, meg tanulok is egy picit, délután megírom holnapra a házikat.

egyébként orrhangom van még, szóval kicsit lehet hallani, hogy náthás vagyok.

ittam gyógyteát, vettem be sok c-vitamint, szóval remélem, holnapra elmúlik! :)

egyébként szerencsére ma van a héten az egyik legkönnyebb napunk, csak 5 óránk van, ebből 1 tesi, szóval nem kell sokat pótolnom, semmiről sem maradok annyira le. matekból csak tavalyi anyagot ismételjük, angolból is olyat tanulunk, amit tudok, latin és biosz egyedül a húzós, de szerintem azokkal se lesz gond. (:

2012. szept. 26. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!