Augmentin Duo. Ki mire szedte?
Mennyire használt?
Tapasztalatok?
Ez az antibiotikum Penicillin származék, és felső légúti betegségekben, lágyrész fertőzéseknél, és nemi fertőzéseknél szokták adni. Adható profilaxisként krónikus betegeknek a fertőzések kivédésére.
Sajnos hasmenést okozhat, célszerű mellette normaflórt szedni.
Én szedtem mérges csípésre, mert terjedni kezdett a fertőzés a bőr alatti szövetbe. Légúti betegségben is írták már föl.
Nekem cisztám van..műteni akartak..de én tovább mentem mert 23mm-er haladtam meg a "szabvány " méretet.
Ma pedig kaptam augmentin duo-t mert a doki szerint azért fáj ennyire mert bevan gyulladva, a méhfal.
Ha mellékhatása jelentkezik akkor mennyi idő után?
Ha penicillin érzékeny vagy, akkor lehet tőle allergiád. A 2. tbl-a bevételével. Amúgy szerintem már szedtél penicillinszármazékot. Régen csak az volt!!
A hasmenés majdnem tuti, és 2-3 nap jelentkezik kb.
Köszi a választ.
1 órája bevettem az elsőt...holnap a másodikat...
Hasmenést se szeretnék..de inkább csak annyi legyen és gyógyuljak meg .
A hasmenést tényleg ellehet kerülni ha élőflórás joghurtot eszem?
Pl: Activia?
A doki még azt mondta ne egyek fűszereset...hogy ez mit takar azt nem kérdeztem meg..
Nekem szuvasabb bölcsességfog húzása után írták fel. (Nem volt műtét és a bacik belém juthattak a seben át, mert 2-3 napig többször lázas voltam).
Most meg 5 nap után járogatok a wcre és fájogat a hasam 😞 Régen Dalacint kaptam tüdőgyulladásra általános iskoláson, attól nem volt ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!