Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi okozhat véres hasmenést?

Mi okozhat véres hasmenést?

Figyelt kérdés

Múlt hét szerda óta hasmenésem van. Voltam orvosnál Normolyt-ot írt fel. Hétfőn már véres hasmenésem volt és azóta is van, beszéltem az orvossal, hogy mi a teendő: székletmintát kellett küldenem, de semmilyen gyógyszert nem kaptam, ami enyhítene a tüneteken. Naponta több alkalommal kell mennem wc-re és nagyon sok vér jön, van hogy nincs széklet csak nyálkás vér. A vér színe élénkpiros. Hőemelkedésem van napok óta és fáj a hasam.

Az eredményem még nem érkezett meg, majd hétfőn kell újra érdeklődnöm.

Mivel tudom enyhíteni a tüneteket, illetve milyen betegségre utalhatnak?

Előre is köszönöm!

19/L

2012. szept. 21. 10:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál.

Fel fogok keresni egy orvost, de ahhoz át kell utaznom egy városba ahol van kórház.

Ezekkel a panaszokkal a kórházon belül melyik részlegre kell menni? Milyen vizsgálatokra számíthatok?

2012. szept. 22. 10:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Elsősorban belgyógyászat, de ügyeletre is mehetsz, ha az közelebb van!!!
2012. szept. 22. 18:04
 13/16 anonim válasza:
Ha ettél céklát , akkor valoszínűleg az okozta .
2013. jan. 13. 14:24
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azóta már kiderült, hogy fekélyes vastagbélgyulladásom van.

2013. jan. 15. 13:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Sajnos sejtettem, hogy valami hasonló lesz a dologból...:(( Mielőbbi jobbulást kívánok!
2013. jan. 21. 17:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak a későbbielben e-tárgyban érdeklődők kedvéért: Azért nem mindig kell ennyire komoly dologra gondolni véres hasmenés esetében. bakteriális bélfertőzés is okozhat ilyet, pl. campylobacter, amit fertőzött nem kellően átsütött csirkehús, mosatlan zöldség, gyümölcs, állati ürülék stb. okozhat. Természetesen ezzel a betegséggel is orvos, széklettenyésztés, annak függvényében antibiotokum, és a kiszáradástól való óvakodás!!!
2013. máj. 17. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!