Mi okozhat véres hasmenést?
Múlt hét szerda óta hasmenésem van. Voltam orvosnál Normolyt-ot írt fel. Hétfőn már véres hasmenésem volt és azóta is van, beszéltem az orvossal, hogy mi a teendő: székletmintát kellett küldenem, de semmilyen gyógyszert nem kaptam, ami enyhítene a tüneteken. Naponta több alkalommal kell mennem wc-re és nagyon sok vér jön, van hogy nincs széklet csak nyálkás vér. A vér színe élénkpiros. Hőemelkedésem van napok óta és fáj a hasam.
Az eredményem még nem érkezett meg, majd hétfőn kell újra érdeklődnöm.
Mivel tudom enyhíteni a tüneteket, illetve milyen betegségre utalhatnak?
Előre is köszönöm!
19/L
Fertőzésre, bélgyulladásra, sérülésre, végső soron akár daganatra is utalhat.Ezek lehetnek az okok.
A sérülést kizárhatod,ha nem nyeltél le idegen tárgyat és nem ért nagyobb ütődés a hasadon.
Esetleg szerintem a sokáig tartó hasmenés következménye is lehet .
Nos, kímélő étrend mindenképpen.Azért azt legalább elmondhatta volna az orvos, mit ehetsz.Semmiképp se legyen nagyon fűszeres.Legyenek hasfogó hatású ételek.Pl főtt rizs, nagyon kevés ízesítéssel, pl csipetnyi cukor és fahéj ha muszáj.főtt krumpli, joghurt kiflivel,keksz, ropi, jól megrágva, reszelt alma, de azzal vigyázz mert savas, ha jobban fáj utána a hasad, akkor inkább ne.
Gyógyszert ne szedj, amíg nem tudod biztosan, mi a baj, bár a sima széntabletta szerintem nem árthat.Szénsavmentes ásványvizet, kamillateát ihatsz.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Még nincs eredmény, addig nem csinál semmit, nem ad semmit.
Diétásan és tejtermék mentesen étkezem már múlthét szerda óta, kamillateát és citromos teát iszom citromlével.
Elég aggasztó, hogy ilyen betegségek állhatnak a háttérben, remélem hétfőn már megérkezik az eredmény.
Rendben, akkor a citromlevet elhagyom, a joghurtot pedig megpróbálom kiflivel, kaláccsal.
Köszönöm a tanácsokat!
Köszönöm a válaszod!
Ha továbbra sem javul az állapotom elmegyek ügyeletre. De nagyon félek ezzel orvoshoz fordulni, ezért várok az eredményre, hátha nem komoly és a házi orvos ad gyógyszert rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!