Antibiotikum szedése okozhat hasmenést?
Igen, az antibiotikum nem túl jó a gyomor flórájának. Ebből lehet hasmenés. Vegyél a gyógyszertárban Normaflore nevű probiotikumot, ami 100% természetes gyomorbaktériumokat tartalmaz, amikre most szükséged lehet. nem lehet túladagolni, már csecsemők is fogyaszthatják. Oldd fel egy pohár vízben, vagy bármiben és idd meg, de ne az antibiotikummal egyszerre vedd be (ha még szeded azt).
25/N
Már nem szedi, világosan leírta. A helyzet az, hogy 2 héttel később már nem szabadna hasmenésednek lenni.
Okozhat hasmenést, de csak az alatt, míg szedik, utána látványosan javulnia kell és 1-2 nap alatt elmúlnia.
Úgyhogy lesz ott még valami, amit kezelni kellene. Doki.
12:27 vagyok, bocs, tényleg írta, hogy már nem szedi. Viszont azzal nem értek egyet, hogy két héttel utána már nem szabad ilyen problémának lennie. Ha érzékenyen reagált az antibiotikumra, és kipusztult a gyomorflórája, akkor az csak úgy nem jön helyre, amíg nem kap segítséget. Magam is kőkeményen megszenvedem minden antibiotikumkúra után ezt. Ráadásul külföldön nem kaptam Normaflore-t, így egy hónapig szenvedtem, mert egy elég lassan ható probiotikumot kaptam, aminek a szedése is eléggé elhúzódott, és csak lassan álltam helyre. Szóval van ilyen.
Ezért a Normaflore mindenképp hasznos lenne, meg a kefír, natúr joghurt.
Nem muszáj pont a Normaflore-t, ha akar a kérdező, kérhet mást is a patikában. A Normaflore nekem eddig mindig ultragyorsan segített, nem kell hűteni, meg ilyenek, ráadásul annyira ártalmatlan, hogy csecsemők is fogyaszthatják korlátlanul. Míg más hasonló termékre ráírják, hogy gyereknek ne, meg napi adagolás van. Az mennyire lehet természetes, ha napi adag van előírva?.... Nekem innen a bizalmatlanságom, lehet, hogy alaptalan.
De persze jogos, nem csak az hathat. A probiotikumok általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!