Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Antibiotikum szedése okozhat...

Antibiotikum szedése okozhat hasmenést?

Figyelt kérdés
mert beteg voltam, szedtem antibiotikumot, és miután abbahagytam, folyamatosan hasmenésem van. kb 2 hete. de fáj sokszor a gyomrom és a székletem is elég érdekes... ez attól lehet, vagy valami más?
2011. jan. 21. 12:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen lehet. Ezért vannak a probiutikumok, hogy ezt ellensúlyozzák.
2011. jan. 21. 12:24
 2/12 anonim ***** válasza:

Igen, az antibiotikum nem túl jó a gyomor flórájának. Ebből lehet hasmenés. Vegyél a gyógyszertárban Normaflore nevű probiotikumot, ami 100% természetes gyomorbaktériumokat tartalmaz, amikre most szükséged lehet. nem lehet túladagolni, már csecsemők is fogyaszthatják. Oldd fel egy pohár vízben, vagy bármiben és idd meg, de ne az antibiotikummal egyszerre vedd be (ha még szeded azt).

25/N

2011. jan. 21. 12:27
 3/12 anonim ***** válasza:

Már nem szedi, világosan leírta. A helyzet az, hogy 2 héttel később már nem szabadna hasmenésednek lenni.

Okozhat hasmenést, de csak az alatt, míg szedik, utána látványosan javulnia kell és 1-2 nap alatt elmúlnia.

Úgyhogy lesz ott még valami, amit kezelni kellene. Doki.

2011. jan. 21. 12:38
 4/12 anonim válasza:
Igen én ajánlom a normaflórt helyrehozza a bélműködést!
2011. jan. 21. 12:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem is volt hasmenésem az antibiotikum szedése után.Akárcsak neked én is 2-3 hétig csak a wc-én ültem hasmenéssel.Végül is kaptam egy másik gyógyszert ami szépen helyre hozott--
2011. jan. 21. 13:11
 6/12 anonim ***** válasza:

12:27 vagyok, bocs, tényleg írta, hogy már nem szedi. Viszont azzal nem értek egyet, hogy két héttel utána már nem szabad ilyen problémának lennie. Ha érzékenyen reagált az antibiotikumra, és kipusztult a gyomorflórája, akkor az csak úgy nem jön helyre, amíg nem kap segítséget. Magam is kőkeményen megszenvedem minden antibiotikumkúra után ezt. Ráadásul külföldön nem kaptam Normaflore-t, így egy hónapig szenvedtem, mert egy elég lassan ható probiotikumot kaptam, aminek a szedése is eléggé elhúzódott, és csak lassan álltam helyre. Szóval van ilyen.

Ezért a Normaflore mindenképp hasznos lenne, meg a kefír, natúr joghurt.

7/12 anonim ***** válasza:
De miért pont a Normaflórt?Nincs meg benne mind a vastag-mind a vékonybél baktériumflórája(ettől persze még hathat)és szerintem keveset is tartalmaz a bentlévő baciból.(2 milliárd,ha jól emlékszem)
 8/12 tilka ***** válasza:
rá is van írva a legtöbb antibogyóra, hogy ha a hasmenés súlyos vagy hosszan tartó az lehet vastagbélgyulladás jele is - kicsit utánaolvastam és azt írják, hogy van egy baktérium a bélben ami rezisztens a legtöbb antibiotikumra így az el tud szaporodni és hasmenést okoz (vagy súlyosabb betegséget) Ezért ha antibiotikumot szedsz, akkor mindig szedj mellé probiotikumot! Amúgy meg irány a doki mert add rá valamit - én normixot kaptam.
2011. jan. 21. 13:24
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem muszáj pont a Normaflore-t, ha akar a kérdező, kérhet mást is a patikában. A Normaflore nekem eddig mindig ultragyorsan segített, nem kell hűteni, meg ilyenek, ráadásul annyira ártalmatlan, hogy csecsemők is fogyaszthatják korlátlanul. Míg más hasonló termékre ráírják, hogy gyereknek ne, meg napi adagolás van. Az mennyire lehet természetes, ha napi adag van előírva?.... Nekem innen a bizalmatlanságom, lehet, hogy alaptalan.

De persze jogos, nem csak az hathat. A probiotikumok általában.

2011. jan. 21. 13:34
 10/12 anonim ***** válasza:
A táplálékkiegészítőknek már csak ez a sorsa.Rá kell írni a napi egy darabot akkor is,ha csak 10 mg C.vitamin kuksol a dobozban.Erre már nem adok.
2011. jan. 21. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!