Biztos, hogy TBC-s vagyok?
Figyelt kérdés
alkalmasságira kellett volna a tüdőröntgen aztán mire mentem az eredményért nem kaptam meg mert találtak valamit! bementem újra rtg. meg légzésfunkció aztán a doktornő azt mondta hogy a bal és a jobb tüdőcsúcsomban is van beszűrődés és nagy valószínüséggel tbc kis valószínüséggel egy fennmaradt tüdőgyuszi! ha az lenne meg tudta volna mondani elsőre. kaptam antibiotikumot 5napra meg 3naig reggel köpnöm kell váladékot ami nincsen mert nem köhögök fel semmit! ha kiderül hogy télleg az vagyok negyon féltem kisfiamat 4éves a betegségtől illetve nem tudom hogy muszály lesz.e kórházbe menni mert nem tudom kire rábízni a gyereket mert egyedül vagyok vele2012. szept. 11. 12:16
1/15 anonim válasza:
A gyerek oltva van tbc ellen, úgyhogy ugyanúgy 50%os védettsége van, mint neked. Amíg nem köhögsz, nem jön váladék a tüdődből, addig minimális a fertőzésveszély is. Az nagyobb baj ha nem tudod rábízni valakire. Volt tüdőgyulladásod az elmúlt 1-2 évben?
2/15 anonim válasza:
Kórházba biztos kell menni majd egésznapra, nagyszülőkhöz nem tudod berakni a gyereket?
A tbc-nek is vannak súlyossági szintjei, lehet csak maszkot adnak rád amit hordanod kell utcán, és otthon.
3/15 A kérdező kommentje:
igen volt tavaly télen! miért?
2012. szept. 11. 12:32
4/15 A kérdező kommentje:
sajnos nem tudom megoldani mert egyetlen nagymamám van aki a kisfiamnak dédije és őmár elég idős és vesebeteg....
2012. szept. 11. 12:33
5/15 anonim válasza:
Mert akkor simán lehet hogy az maradt vissza, és nem tbc. Tbc-t kapni nem olyan könnyű, mert viszonylag ritka, inkább csak Romániában gyakoribb, és a védőoltások is adnak némi védelmet, ha nem is teljes körűt. Ha nincs váladékod, de van valami a tüdődben, lehet hogy lerakódott. Próbálj meg amikor neked nem kényelmetlen hogy sokat köhögsz kakukkfűteát inni. Az oldja a nyálkát és a lerakódásokat a tüdőben és a hörgőkön. Így, ha van lerakódás, akkor tudsz majd váladékmintát produkálni, és abból ki tudják tenyészteni, bármi is van a tüdődben. Fokozott veszélynek igazából azok vannak kitéve, akik lepusztult környezetben élnek, például nyomornegyedekben, tippre te nem. Továbbá azok, akik például hajléktalanokat segítenek, közöttük dolgoznak, esetleg kórházban, tüdőosztályon. Nem tudom ezek közül jellemző e valamelyik rád. Másképp nagyon nehezen kaphattad volna el a tuberkolózist.
6/15 A kérdező kommentje:
ezek közül egyik sem igazán jellemző rám! csak azt nem értem hogy egy tüdőgyógyász ezt hogy a fenébe nem tudja megállapítani sőt azt is mondta hogy ezzel a gyógyszerrel biztos hogy valamit csökkeni fog a beszűrődés és ha ez tbc akkor egy snassz antibiotikumtól miért csökkene
2012. szept. 11. 12:41
7/15 anonim válasza:
A tbc a legtöbb antibiotikumra már rezisztens. Szóval nem adna rá így random antibiotikumot, főleg nem otthonra. Amivel a jelenlegi mutációkat ki lehet irtani, azokhoz 24 órás orvosi felügyelet kell, mert annyira erős antibiotikumok. Szerintem kicsit eltúlozta a dolgot az orvos. Próbáld ki a kakukkfüves dolgot, és küldd el neki a váladékmintákat. Abból majd ő is okosabb lesz.
8/15 A kérdező kommentje:
megpróbálom hogyan csináljam ateát hogy kb reggelre már használjon mert ma kellett az első köpet ami nem igazán sikerült és holnap meg holnapután a másikakat! és holnapután már le is kell adnom
2012. szept. 11. 12:47
9/15 anonim válasza:
Hát nem tudom, nekem úgy egy óra alatt olyan mértékben felszakította a letapadt hurutot hogy majd belefulladtam, de mivel neked nincs konkrét betegséged, ezért nem tudom mennyi idő alatt hat. Ha elég korán iszod, akkor még reggeli előtt tudsz szerintem váladékot produkálni. Persze csak ha van miből, mert ha nincs letapadás, akkor nincs is mit felszakítani. De rosszat akkor sem tesz a tea. A kakukkfűolaj erős fertőtlenítő. A jód előtt azt használták, csak a világháborúk alatt ment ki a divatból. nem emlékszem pontosan miért, de valami köze volt németországhoz. Mintha ők lettek volna a legnagyobb szállítók, csak ugye mindenkivel hadban álltak, úgyhogy áttértek a jódra.
10/15 A kérdező kommentje:
hogyan csináljam miböl mennyit?
2012. szept. 11. 12:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!