Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől lehetnek ilyen "tüneteim"?

Mitől lehetnek ilyen "tüneteim"?

Figyelt kérdés

Kb. 2 éve kezdődött (lehet szídni, hogy miért nem mentem el eddig orvoshoz - a válasz: most jött meg eszem):

A jobb orrom néha-néha bedugul, nem tudok rájönni milyen helyzetekben. Ha klímázott helységben vagyok akkor többször, de egyébként is. Igazából az év bármely szakaszában, szóval még csak nem allergia függő.

A jobb oldali orrduguláshoz a jobb fül dugulása is társul. A fülem nem fáj, nem "ropog", nem folyik. Egyszerűen a dugulás olyan, mint mikor belemegy a víz. Ha fél lábra állok és ugrálok, akkor kidugul, de ha nyelek ismét bedugul. Az szokott segíteni, ha bedugom pár órára. De van olyan, hogy még ezután sem múlik el a dugulás.

Az orrom szinte folyamatosan el van dugulva, de kapok rajta levegőt. igazából olyan, mintha ott meg keményedett volna az orrváladék és csak ki kéne piszkálni. De nincs ott semmi, ha felnyúlok (bocsánat..)

Fülcseppet használtam, nem segített. A fülspray-t nem merem használni, mert olyan erős a sugara, hogy félek beszakad a dobhártyám.

Orrcsepp/orrspray-től vérzik az orrom (de érdekes módon csak a jobb, amivel probléma van). Már próbáltam a salvus vizes orrspray, attól is ez van.

Nem tudom számít-e, de gyerekkoromban 2x vagy 3x volt kiégetve a jobb orromban az ér, mert sokat vérzett. A bal csak 1x, de azzal nincs semmi probléma.

2012. aug. 8. 12:08
 1/5 anonim ***** válasza:
menj el fül-orr-gégészhez... sztem le kell szívni az arcüregedet.
2012. aug. 8. 12:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Ha így van, akkor az milyen érzés, illetve hogyan végzik?

Ugyan az, mint az arcfelszúrás? Ha igen, akkor nagyon sok ismerősöm mondta, hogy egyszer felszúrták, utána mindig fel kellett, mert folyton begyulladt.

2012. aug. 8. 12:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyébként nem fáj sem a fülem, sem az orrom, sem az arcom.
2012. aug. 8. 12:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Dehogy kell arcüreget "leszivni". Menj el F-O-G-ra , az a biztos. De lehet allergia is, télen is lehetsz allergiás :)

Arcüregedhez ne engedj nyulni akkor, ha nem röntgeneznek meg. Lehet hogy antibiotikum kell. Ezt a Fül-orr-gégész meg tudja mondani.

2012. aug. 8. 15:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy ha egyszer felszúrták, akkor mindig fel kell. Nekem vagy 20 éve szúrták fel egyszer, akkor engem is ezzel riogattak. Akkor nagyon rosszul voltam, és a kitisztítás után kb. fél óra múlva már semmi bajom se volt. Azóta volt már 2-3 enyhébb arcüreggyulladásom, de nem kellett felszúrni, antibiotikumra meggyógyult.

A te esetedben valami más lehet, de ezt csak orvos tudja megállapítani. Mielőbb vizsgáltasd meg. Allergia a legvalószínűbb, de állítólag van olyan fülgyulladás is, ami nem fáj. De erről nem sokat tudok.

2012. aug. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!