Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lájm kór esetén az izületi...

Lájm kór esetén az izületi gyulladás mellett milyen tüneteim lehetnek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 15. 06:20
 1/4 anonim ***** válasza:
LYME-KÓR!!!!!!!!!!!!!!!!!444
2012. júl. 15. 06:43
 2/4 anonim ***** válasza:

fáradtságérzet

hidegrázás

láz

fejfájás

tarkómerevség

izom- és ízületi fájdalmak

vándorfoltok.

Ez utóbbi elsőként a csípés helyén látható, később azonban a test más részein is megjelenhet. A vörös szélű folt akár 50 cm átmérőjűre is kiterjedhet, majd közepe lassan kifehéredik, de sem viszketéssel, sem különösebb fájdalommal nem jár. Sőt, bizonyos idő elteltével - az említett tünetek többségével egyetemben - nyomtalanul el is tűnik, azonban a fáradtság érzése akár hetekig fennállhat.

A betegség második szakaszára már súlyosabb tünetek jellemzőek, melyek közül a leggyakoribbak a fejfájás, a tarkómerevség, idegi fájdalom, ritkábban pedig szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom és az egyik arcfél ideiglenes bénulása.

Ha a betegséget a felismerés hiányában nem kezelik, az akár maradandó következményekkel is járhat. A Lyme-kór harmadik szakaszában ugyanis - amely egyébként akár évekkel később jelentkezik csak - az idegrendszeri zavarok mellett súlyos ízületi gyulladások alakulnak ki, amelyek elsősorban a térd ízületeit érintik. A gyulladás kevésbé fájdalmas, mint amennyire látványos és súlyos: a térdek megdagadnak, meleg tapintásúak, a térd mögött pedig ciszták alakulhatnak ki, amelyek megrepedése már jelentős fájdalmakat okoz.

A harmadik szakaszt is elérő, Lyme-kórban szenvedő betegek 10%-ánál az ízületi problémák maradandóak.

2012. júl. 15. 07:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem semmi tipikus tünetem nem volt, csak bedagadt a bokám, esténként hőemelkedés :S Se folt, semmi. Még kullancs csipésre sem emlékeztem. Én lepődtem meg legjobban amikor a labor kimutatta.
2012. júl. 15. 07:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 17. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!