Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Torokgyulladásból májprobléma?

Torokgyulladásból májprobléma?

Figyelt kérdés
Nemrégen egy vírusos torokgyulladással voltam az orvosnál és azt mondta nekem hogy az a fajta torokgyulladás ami nekem van megtámadhatja a májamat. Volt már 2-3 torokgyulladásom, de májproblémám sose és nem is mondta sose egyik orvos sem hogy a torokgyulladás megtámadhatja a májamat, ezért érdeklődöm hogy valakinek mondtak már ilyet vagy konkrétan volt ilyen helyzetben?
2009. júl. 9. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:
szia! Igen sajnos én már 'túléltem' egy ilyet:( Nekem is torokgyulladással kezdődött hőemelkedésem volt kb.1hónapon keresztül és a doki állandóan gyógyszereket irt fel nem hogy kivizsgált volna rendesen! Egyszer csak elegük lett a szüleimnek, és mondták neki, hogy vegyen már vért nem-e kell kiszedni a manduláiat, a véreredményekkel elmentünk a fül-orr gégészetre ott mondták, hogy ez egy virusos mandulagyulladás amiből már úgy-ahogy kigyógyultam viszont rá ment a májamra a gyulladás. Mikor visszamentem a gyerekorvoshoz köpni-nyelni nem tudott, hogy nem vette észre. Ezután elküldött egy kórházba ahol ilyen esetekkel foglakoznak és végülis nem kellett bentmaradnom, mert ahogy már emlitettem úgy ahogy átvészeltem a nehezét és már csak gyógyszereket kellett szednem és 3hónapig diétáznom kellett. Mindez 16évesen lány létemre. És az volt a legjobb, hogy kb.1 év után a nővérem is beteg lett ugyan ez a betegsége volt de neki szerencsére hamarabb észrevették igaz bent volt 2-3 hétig kórházban de neki nem ment rá a májára. És a doki még képes volt azt mondani, hogy nem tőlem kapta el! Akkor mitől lett volna 1éven belül ugyan abban a családban 2ugyan olyan betegség mikor ez nem egy átlagos betegség?? Na mindegy a lényeg ha rendesen kezelnek nem szabadna rámennie a gyulladásnak a májadra és akkor nem lesz probléma viszont ezzel tényleg vigyázni kell nem játék! Egyébként most igy 5év után nem érzem ennek a hátrányát vagy ilyesni, az első években talán néha éreztem, hogy már kicsit sok a májamnak, de már jól vagyok. Pihenj sokat és mihamarabbi gyógyulást!
2009. júl. 9. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
első vagyok még elfelejtettem hogy B és C vitamint szedtem és még valami gyógyszert amit a doki irt fel. Nem mondom, hogy szedjél te is B-C vitaminokat, de ha teheted egyél sok gyümölcsöt!
2009. júl. 9. 16:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta hogy ha fekszem amennyit csak lehet akkor pár nap alatt elmúlik a dolog magátol, mert fekvő helyzetben a legjobb a máj vérellátása. Tudom hogy az egészség a legfontosabb, de hát fekvőhelyzetben kB tévét tudok nézni, mást nem.
2009. júl. 9. 16:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, szoktam gyümölcsöt enni, naponta béres aktivált, meg hébehóba még plusz C vitamint veszek be!
2009. júl. 9. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Viszont, ha ez az ára annak, hogy ne legyen komoly bajod, akkor megéri áldozatot hozni. Örülök, hogy neked nem olyan komoly a betegség:)) Akkor feküdj sokat:))
2009. júl. 9. 16:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja és rendes dokid van nem mint az enyém volt! Szerencsére már más dokihoz járok és a gyerekemet sem fogom hozzá vinni az biztos!
2009. júl. 9. 16:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!