Férgek vanak a székletemben és hogy lehetne ki irtani öket?
az előző hozzászóló elnézést, de kissé lüke... megvakulni? cérnagilisztától? atyaisten, nehogymár...
házi gyógymódként szokták ajánlani a fokhagymát, meg lehet kapni gyógyszertárban ilyen hatóanyagú tablettákat is. a legjobb az, ha elmégy orvoshoz [nem szégyen, nem kínos], elmondod, mi a bajod, és kérsz tanácsot. ;]
Ez nem undorító, hanem egy kellemetlen probléma.
Sajnos én is tapasztaltam. Valószínűleg én az iskolában kaptam el, kicsi gyerekek között vagyok, tanítok.
Amit tenni kell:
Mindenképp orvoshoz fordulni. Ő ír egy gyógyszert, ami erős féregűző. De nem csak neked, hanem a környzetedben élőknek is részt kell venniük ebben a kúrában. Ez nagyon fontos, mivel a cérnagiliszta nagyon könnyen terjed és könnyen vissza is tér, ahogy ezek szerint már tapasztaltad.
Amit még tehetsz és tenned is kell:
Egyél sok fokhagymát! Nagyon nagyszerű féregűző hatása van. Nem kell elrágni, egyszerűen apróra felvagdosod, vagy átnyomod a fokhagymazúzón és lenyeled egy kiskanálból. Iszol rá sok folyadékot és lenn is van.
És még egy nagyon fontos!!
A higiéniára most borzasztóan odafigyelni! Ágyneműcsere, pizsama, törölközőcsere! Kimosni ezeket minimum! 60 fokon. És a fehérneműkről nem is beszélve. Akár naponta többször lehet cserélni. Én a lepedőt és a pizsamát is cseréletem naponta a család minden tagjának. Ezenkívül a wc-t, kilincseket stb. néhány napig naponta többször fertőtleníteni!
Mindenképp lépned kell, mert ez nem csak a saját bajod lehet. A családtagjaiddal beszéltél erről? Lehet, hogy mások is tapasztalták...
Mindenesetre első körben irány az orvos! És ne aggódj...nem ciki orvossal erről beszélni.
Mielőbbi gyógyulást kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!