Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megfog gyógyulni? Mennyi idő...

Megfog gyógyulni? Mennyi idő kell neki? Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb 3-4 napja beteg a barátom.! Rettenetesen fáj a torka minden nyelés szenvedés neki,magas láza van,enni nem bír,és a nyaka is kissé megvan duzzadva.! Minden éjszaka borogatom és mellette vagyok! Sokfajta gyógyszert próbáltunk már először : Aktil Duo,Xorimax,és most maradt az Ospamox.! Az az igaszság hogy semmi sem hat neki! Mennyi idő kell hogy meggyógyuljon??? Mit tegyünk hogy legalább kaját enni tudjon??? :( Aggódok nagyon!

2012. máj. 7. 14:27
 1/10 anonim ***** válasza:
orvos? egyébként az antibiotikumot hossszabb ideig kell szedni nem 1-2 nap alatt hat, de nem is 3.
2012. máj. 7. 14:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Gondoltunk orvosra is,de ő is csak ezeket a gyógyszereket írja fel..meg annyit mond neki hogy piros a torka,nem valami jó orvos...esetleg házi patika?? meleg tea és mézen kívül? mert ezeket már próbáltuk.! Sajnos ezek sem segítettek!
2012. máj. 7. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Langyos sós vízzel gargalizáljon, az mulasztja el leggyorsabban a gyulladást.
2012. máj. 7. 14:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha lázas, akkor bakteriális torok gyulladása van, arra pedig minden féle képen kell antibiotikum. Csinálhatsz neki zsálya, vagy kakukkfű teát, abból reggel, és este igyon meg egy-egy csészényit, de a teával gargarizálhat is óránként./ ugyanígy, sós vízzel, vagy almaecetes vízzel is/Szellőztess gyakran, 5 percig hagyd nyitva az ablakot, hogy kicserélődjön a levegő a szobában.Bőségesen igyon folyadékot. Egyen sok gyümölcsöt, és nyers zöldséget, hogy erősödjön az immunrendszere.
2012. máj. 7. 14:48
 5/10 anonim válasza:

lehet MONONUKLEÓZIS is,annak a tünetei 7.-14 napig terjedő láz, megnagyobbodott nyirokcsomók(emiatt nehéz nyelés)

maradandó károsodás nélkül gyógyul. 1 hónappal ezelőtt éltem én is át.nem túl kellemes betegség.

annyit erről még, hogy intenzív nyálcserével terjed,ezért csókbetegségnek is hívják.

menjetek dokihoz szerintem,vegyetek vért ha szükséges.

2012. máj. 7. 15:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem volt túl okos dolog, hogy ennyiféle antibiotikumot szedett be ilyen rövid idő alatt. Szabály, hogy az antibiotikumokat minimum 5 napig kell szedni akkor is, ha nincs tünet. Ha hamarabb abbahagytátok, lehetőséget adtatok a kórokozónak, hogy rezisztenssé váljon az adott hatóanyagra. Magyarul: legközelebb ugyanerre a baktériumtörzsre nem fog hatni az antibiotikum. Mellesleg nem fog hatni egy-két nap alatt. Erre a tüneti szerek valók, mint fájdalom és lázcsillapítók. Vidd el orvoshoz, mielőtt szeptikus lesz.
2012. máj. 7. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:
A mononukleózis infectiosa veszélyes. Ha nem kezelik rendesen antibiotikummal, gyógyulás után a vérkeringésben maradt baktériumok megfertőzhetik a szívbelhártyát (endocarditis lenta), ami tönkreteheti a szívbillentyűt, vagy magát a szívet. Vidd orvoshoz.
2012. máj. 7. 18:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszotokat,de jobban lett szerencsére,már tud enni,inni és nyelni is ..:)
2012. máj. 8. 08:47
 9/10 anonim válasza:

Szia!

Nekem éveken át komoly szenvedés volt minden felső légúti fertőzés, amíg a múlt héten ki nem szedték a garatmanduláimat. Remélem ettől majd rendbe jön. Ajánlom neked a szódabikarbónás vízzel való gargalizálást. Nekem mindig segített.

2012. máj. 9. 13:56
 10/10 L.Thomas válasza:

Gyerekek ne otthon játszunk már kuruzslót ez a tünetek alapján jóval túl van a kis köhögés állapoton..

Orvos még ha nem is tartjátok megfelelőnek...

2012. máj. 26. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!