Szedhetek napi 3000 mg C-vitamint, ha mellette szedek multivitamin tablettát is?
Szedj nyugodtan 3000 mg C vitamint. Senkit sem hallottam, hogy meghaltak volna C vitamin túladagolásban...
Szent-Györgyi Albert, a C vitamin feltalálója 4.000-5.000 mg-ot ajánlott, naponta. El lehet gondolkodni szépen.
Azt tudtátok, hogy a mai, hivatalosan javasolt napi C-vitamin mennyiség az 60mg. Bizony, ez nagyon alacsony mennyiség. Annak idején Adolf Hitler számoltatta ki orvosaival, hogy mi az a minimális C-vitamin mennyiség, amit biztosítania kell katonái számára, hogy elkerüljék a skorbut (C-vitamin hiány) utolsó, legsúlyosabb fázisát. Ez az érték szerepel ma is, a hivatalosan ajánlott mennyiségként. Pedig már akkor is ki tudták számolni, hogy ez a minimális, végső mennyiség...
Ehhez képest, aki 100 mg-ot ajánl (pl. gyógyszerészek, akik a gyógyszeripartól kapják a fizetést, és a gyógyszeripar irányítja a világ háromnegyedét), az nem kicsattanó egészségben szeretne látni minket... Mert a gyógyszeriparnak mi az érdeke? Legyél beteg, mert akkor nem csak vitaminokat fogsz vásárolni, hanem gyógyszereket is, nekik meg befolyik a sok pénz szépen.
Borzasztó és egyben undorító is!
Utolsó voltam:
"Ha esetleg hallottál olyanról, hogy a vízoldékony vitaminok a vizelettel ürülnek ha feleslegben adagolod, akkor nem írnál ilyen butaságot"
Én írtam a legelső hozzászólást...
Szerinted a gyógyszeriparnak nincs benne a keze a gyógyszertárakban? Nincs közük ahhoz, hogy mennyi gyógyszer és vitamin fogy? Szerinted csak legyártják a tablettákat, és ezzel kész is vannak? ...
Igen, de minél betegebb egy ember, annál több terméket vásárol. Hol? A gyógyszertárban.
Ha esetleg magunkhoz vennénk a megfelelő vitamin mennyiségeket, akkor talán kevesebbszer kellene ellátogatni a gyógyszertárakba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!