Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szedhetek napi 3000 mg C-vitam...

Szedhetek napi 3000 mg C-vitamint, ha mellette szedek multivitamin tablettát is?

Figyelt kérdés
Benáthásodtam és szombatra muszáj meggyógyulnom. Korábban 1500 mg-ot szedtem be náthára és igen hatásosnak bizonyult. Mivel a nagy mennyiségű C-vitamin akadályozza a réz és szelén felszívódását, ezért multivitamin tablettát is szednék mellette.
2012. ápr. 25. 14:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen. A felesleget kipisiled.
2012. ápr. 25. 14:39
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Nincs értelme, különösen akkor, ha egyszerre veszed be. A C vitamin vízben oldódó, így a fölösleget kipisiled. Célszerűbb lenne két (esetleg 3) Cetebet bevenni, az kapszulánként 500 mg, és egyenletesen szívódik fel. A multivitaminokban is van C vitamin, szedheted.
2012. ápr. 25. 14:40
 3/11 A kérdező kommentje:
Persze, úgy csinálom. A nap folyamán, 500 mg-os adagokban.
2012. ápr. 25. 14:42
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Ez nagyon sok egy napra. Ki fogod pisilni a felesleget, vagyis a pénzed hiába költötted el C-vitaminra. Én napi 1000 mg-ot javaslok reggel és este 500 mg adagolásban. -Egy gyógyszerész-
2012. ápr. 25. 15:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Kúraszerűen szedhetsz egy-két hétig.
2012. ápr. 25. 21:09
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

Szedj nyugodtan 3000 mg C vitamint. Senkit sem hallottam, hogy meghaltak volna C vitamin túladagolásban...

Szent-Györgyi Albert, a C vitamin feltalálója 4.000-5.000 mg-ot ajánlott, naponta. El lehet gondolkodni szépen.

Azt tudtátok, hogy a mai, hivatalosan javasolt napi C-vitamin mennyiség az 60mg. Bizony, ez nagyon alacsony mennyiség. Annak idején Adolf Hitler számoltatta ki orvosaival, hogy mi az a minimális C-vitamin mennyiség, amit biztosítania kell katonái számára, hogy elkerüljék a skorbut (C-vitamin hiány) utolsó, legsúlyosabb fázisát. Ez az érték szerepel ma is, a hivatalosan ajánlott mennyiségként. Pedig már akkor is ki tudták számolni, hogy ez a minimális, végső mennyiség...

Ehhez képest, aki 100 mg-ot ajánl (pl. gyógyszerészek, akik a gyógyszeripartól kapják a fizetést, és a gyógyszeripar irányítja a világ háromnegyedét), az nem kicsattanó egészségben szeretne látni minket... Mert a gyógyszeriparnak mi az érdeke? Legyél beteg, mert akkor nem csak vitaminokat fogsz vásárolni, hanem gyógyszereket is, nekik meg befolyik a sok pénz szépen.

Borzasztó és egyben undorító is!

2012. ápr. 26. 09:05
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
Utolsónak: egyrészt én mint gyógyszerész 1000 mg-ot ajánlottam, nem 100-at. Ha esetleg hallottál olyanról, hogy a vízoldékony vitaminok a vizelettel ürülnek ha feleslegben adagolod, akkor nem írnál ilyen butaságot. Hiába szeded, vizeletből vissza lehet titrálni a nagy részét. Ezek biológiai tények. Másik dolog: nem a gyógyszergyártóktól kapjuk a pénzt, kicsit nézz utána a patikák működésének, érdemes...
2012. ápr. 26. 10:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Utolsó voltam:

"Ha esetleg hallottál olyanról, hogy a vízoldékony vitaminok a vizelettel ürülnek ha feleslegben adagolod, akkor nem írnál ilyen butaságot"

Én írtam a legelső hozzászólást...

Szerinted a gyógyszeriparnak nincs benne a keze a gyógyszertárakban? Nincs közük ahhoz, hogy mennyi gyógyszer és vitamin fogy? Szerinted csak legyártják a tablettákat, és ezzel kész is vannak? ...

2012. ápr. 26. 11:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Nézd, a gyógyszertáraknak a bevétele az árrésből ered. Ez 5000 Ft-tól 850 Ft. Tehát ha 60 ezer forintos gyógyszert adunk ki, akkor az után is csak ennyi a bevételünk, mint ha 5500 Ft-os lett volna a gyógyszer. A gyárak reklámozzák a termékeiket (persze csak a vény nélkülit szabad). Akikre te gondolsz, azok az orvoslátogatók, akik az orvosokat győzködik egy-egy termékről, hogy azt írják fel. Ők a gyáraknak dolgoznak természetesen, de itt most a gyógyszertárról volt szó.
2012. ápr. 26. 11:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, de minél betegebb egy ember, annál több terméket vásárol. Hol? A gyógyszertárban.

Ha esetleg magunkhoz vennénk a megfelelő vitamin mennyiségeket, akkor talán kevesebbszer kellene ellátogatni a gyógyszertárakba...

2012. ápr. 26. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!