Multivitamin mire jó? Pezsgőtablettás?
Részletebesen tartalmaz:
C vitamin - 2000mg
Niacin - 400mg
E vitamin - 300mg
Pantoténsav - 150mg
B6 és B2 vitamin - 35mg
B1 vitamin - 27,5 mg
Folsav - 5000 U(mű akar lenni azt hiszem)g
Biotin - 1250 Ug
B 12 vitamin - 62,5Ug
Ezekről lenne szó.
A multivitamin pezsgőtabletta tulajdonképpen támogatás a szervezetednek. Ezeket a vitaminokat, nyomelemeket jó esetben amúgy is bevinnéd, de így tutira biztosítva van.
Mindre meghatározták a napi ajánlott bevitel mértékét, ezt nem jó túllépni (túladagolás), ezért írták rá, hogy napi .
Ami vízben oldódó vitamin (B, C pl.), annál nem számít, hogy ha túlléped az ajánlott napi bevitelt, mert a szervezet könnyen tudja üríteni. (Például a C-vitamin ajánlott bevitele 60 mg/nap, ha jól emlékszem, a 2 g ezt elég jól túlszárnyalja, de állítólag jó néha így túltámogatni a szervezetet - betegség alatt, előtt :))
Hallottam azonban olyat is, hogy a rendszeres multivitamin szedés káros is lehet, azonban ennek nem néztem utána, én általában csak akkor szedek ilyesmit, ha nagyobb terhelés alatt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!