Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Egy HIV fertőzéssel kapcsolato...

Paramadár kérdése:

Egy HIV fertőzéssel kapcsolatos összetett kérdés. Mennyi esélyem van rá, hogy elkaptam? (a konkrét leírást lásd alább)

Figyelt kérdés

A lényeg a következő: pontosan 5 napja volt egy egy-éjszakás kalandom egy lánnyal. És mielőtt jönnének a válaszok, hogy meggondolatlan vagyok, stb., nem vagyok az. Elég óvatos szoktam lenni mindennel kapcsolatban, főleg ilyen téren. Nem is volt sok partnerem, ilyen meg aztán abszolút nem. Szóval az történt, hogy védekeztünk, de valahogy közben lekerült az óvszer. Kb. 10 percig tarthatott az aktus a használata nélkül. (Előtte volt amúgy orális szex is mindkét részről.) A lány bár normálisnak tűnt, nem tudtam meg sok mindent az előéletéről. Ezt megpróbálom ma/holnap kideríteni. Jelenleg meg vagyok fázva (legalábbis úgy tűnik), van kis hőemelkedésem, náthás vagyok, stb. (De ez lehet attól is, hogy hideg szobában aludtam két napja...) Olvastam, hogy a HIV fertőzésnek hasonlóak a kezdeti tünetei. A kérdés az, hogy szerintetek 5 nap után produkálhatok hasonló tüneteket a fertőzéstől? A következő kérdés pedig, hogy ha most elmennék vért adni (hogy elvégezzék a HIV tesztet), akkor találnának valamit? A válasz elméletileg az, hogy nem, mert 4-6 hét kell ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű antianyag termelődjön a szervezetben, amit ki is lehet mutatni. Viszont ha nem mutatják ki, akkor nem adhatom így tovább a vírust?

(Hálás lennék az értelmes válaszokért!) Előre is köszönöm!

2012. ápr. 4. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:

A HIV fertőzésnek nincsenek kezdeti tünetei. Az az Aids betegségnek van, és a fertőzés után jóval később jelentkezik.

Ha a lány HIV fertőzött volt (ami egyáltalán nem biztos) elvileg, viszonylag kis százalékos eséllyel, de elkaphattad a vírust, ha abszolút biztosra akarsz menni, menj el (két hónap múlva) szűrésre. (Addig meg hanyagold a szexet vagy védekezz!)

2012. ápr. 4. 20:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Én amondó volnék ez esetben, hogy annak az esélye, hogy megfertőződtél, nagyjából egyenlő a zéróval. Feleslegesen aggódsz, szerintem. Nem olyan az életformád, hogy beleess ebbe a betegségbe. Attól még megcsináltathatod az AIDS szűrést a nyugalmad érdekében.
2012. ápr. 4. 20:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Az influenza szerű tünetek (amik igen is jelentkezhetnek kedves első válaszoló....) 3-6 héttel a fertőzést követően jönnek elő, nem 5 nap után.

Nem túl vszínű, hogy fertőzött lettél, mivel Mo.-n kevés a HIV fertőzött, és ha az is volt a lány véletlen, egy aktusból elég kis %-kal kapod el, plusz lányról fiúra kevésbé terjed.

A véradás meg ritka nagy p.cs dolog lenne, már bocs. Ha parázol, hogy fertőzött vagy, akkor szűrésre menj, mert ha véletlen mégis fertőzött vagy, akkor is ablakperiódusban van a fertőzés, azaz nem lehet kimutatni.

Biztos k.va jó lenne, ha vki a HIV-es véredet kapná.

Szűrésre 1-2 hónap után lehet menni, addig nem lehet kimutatni.

"És mielőtt jönnének a válaszok, hogy meggondolatlan vagyok, stb., nem vagyok az. Elég óvatos szoktam lenni mindennel kapcsolatban, főleg ilyen téren."

"védekeztünk, de valahogy közben lekerült az óvszer. "

Már bocs, de ezzel kb. teljesen nevetségessé tetted magad. Inkább ne írtad volna le, hogy "de én nem vagyok felelőtlen".

Hogy a francba ne lennél az, ha egyszer lekerült a gumi?

Mi ez, ha nem felelőtlenség?

2012. ápr. 4. 22:46
 4/4 A kérdező kommentje:
igaz, teljesen jogos. felelőtlen voltam... az én felelősségem lett volna, hogy rajtam maradjon az óvszer. igazából úgy kéne ezt megfogalmazni, hogy nem voltam annyira felelőtlen, mint azok, akik szánt szándékkal óvszer nélkül mennek bele egy-éjszakás dolgokba.
2012. ápr. 4. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!